Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βαρύ το πλήγμα από τα νέα μέτρα για την αναπηρική οικογένεια

Ημέρα:

spot_img

Μεγαλύτερο, από αυτό που αρχικά εκτιμούσαν, φαίνεται ότι θα είναι το πλήγμα που θα δεχτούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους, από τα νέα μέτρα, μετά και το κλείσιμο, όπως όλα δείχνουν της συμφωνίας με τους θεσμούς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας.

«Προσπαθώντας να προλάβουμε όλο αυτό που ενδεχομένως δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες, γιατί η συμφωνία ναι μεν ακούγεται ότι έκλεισε όμως η ψήφιση θα γίνει το επόμενο διάστημα, εμείς κάναμε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, προσπαθώντας να ενημερώσουμε τον ίδιο, αλλά και όλο τον κόσμο, για τα προβλήματα που μας απασχολούν και για τους προβληματισμούς μας ενόψει της τελικής συμφωνίας που είναι προ των πυλών», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κρεμύδας.

«Πρόκειται για επαχθή μέτρα που θα πλήξουν την αναπηρική οικογένεια…»

«Η ανησυχία μας είναι μεγάλη όμως, διότι όλα αυτά που ακούγονται δεν είναι προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Πρόκειται για επαχθή μέτρα που θα πλήξουν την αναπηρική οικογένεια ανεξαρτήτως και μάλιστα τα χαμηλά εισοδήματα, μιας και το αφορολόγητο θα πέσει πολύ. Αυτό αρχίζει και τρομάζει πολύ περισσότερο τα άτομα με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους, ακόμη κι αυτόν που παίρνει ένα απλό επίδομα. Επιμένουμε ότι δεν μπορεί το αναπηρικό κίνημα να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα και πιέσεις φορολογικές και οικονομικές και είμαστε διατεθειμένοι να αντιδράσουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας.

«Ελπίζουμε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει»

«Αυτό το δείξαμε και με την επιστολή μας, αλλά και καθημερινά το λέμε, προκειμένου όλοι να ξέρουν ότι τα μέτρα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσει να τα αντέξει ο ευπαθής πολίτης. Τα μέτρα έρχονται εναντίον ευπαθών ομάδων με χαμηλά εισοδήματα. «Μαύρη» εργασία και αδήλωτα εισοδήματα θα υπάρξουν, καθώς θ’ αναγκάζεται κάποιος να παρανομεί για να ζήσει και για να αντέξει αυτό το τσουνάμι. Είναι χειρότερα από αυτά που περιμέναμε, είναι τρομακτικά. Ελπίζουμε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει, αφού μας αφήνει μια πιθανότητα να μην υλοποιηθούν αν πιαστούν οι στόχοι. Όμως είναι μικρό το περιθώριο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κρεμύδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...