Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Τους 4.000 φτάνουν οι πρόσφυγες – μετανάστες που έχουν διακινηθεί μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας

Ημέρα:

Τους 4.000 φτάνουν μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες – μετανάστες που έχουν διακινηθεί μέσω του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας προς τον σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, από όπου στην συνέχεια προωθούνται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, με τελικό προορισμό χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Όπως είναι γνωστό το τελευταίο χρονικό διάστημα ο σταθμός του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, έχει δεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες, κυρίως από την Συρία, με τις εικόνες να είναι πρωτόγνωρες τόσο για την πόλη μας, όσο και για τους ανθρώπους του Κ.Τ.Ε.Υ.Λ.

Απόλυτα ομαλά, μέχρι στιγμής, η μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών στην συμπρωτεύουσα

Για το θέμα δηλώσεις στον «Ενήμερο» έκανε ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης.

«Γύρω στις 4.000 πρόσφυγες – μετανάστες έχουν διακινηθεί με τα λεωφορεία μας, μέχρι αυτή την στιγμή. Ένας από τους σταθμούς της χώρας που φέτος δέχεται μετανάστες είναι και η πόλη μας. Είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα, με βάση και τις πληροφορίες που έχουμε από τις λιμενικές αρχές, για τον αριθμό των μεταναστών που θα έρθουν στον σταθμό μας για την μεταφορά τους στην συνέχεια προς την Θεσσαλονίκη. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα από την παρουσία των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων στον σταθμό μας. Η μεταφορά τους γίνεται απόλυτα ομαλά στην συμπρωτεύουσα. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την οργάνωση της αστυνομίας και του λιμενικού», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσεντεμεϊδης, ο οποίος επισήμανε ότι και σήμερα αναμένεται με το πλοίο της γραμμής να φτάσουν στην περιοχή μας εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες.

«Ήρθε η στιγμή να δούμε από κοντά όσα μέχρι τώρα βλέπαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες…»

Μάλιστα χαρακτηριστικό της οργάνωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι το περιστατικό με τους 900 πρόσφυγες – μετανάστες που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας, οι οποίοι, όπως μας δήλωσε ο κ. Τσεντεμεϊδης, μέσα σε δυο μόλις ώρες είχαν επιβιβαστεί όλοι στα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας για την Θεσσαλονίκη.

«Είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων αυτών που ήδη έχουν περάσει από την περιοχή μας. Είναι άνθρωποι της μεσαίας τάξης και πάνω, δεν είναι εξαθλιωμένοι, είναι κύριοι. Είναι τραγικό να βλέπουμε αυτές τις εικόνες με τα παιδάκια στις αγκαλιές των γονιών τους που τα βλέπαμε μόνο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε από κοντά τα προβλήματα που ζουν οι άνθρωποι αυτοί που χτυπάνε την πόρτα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Οικονομική «ανάσα» για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. η μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών

Ερωτηθείς τέλος για το αν η μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών ενισχύει οικονομικά το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ο κ. Τσεντεμεϊδης απάντησε: «Είναι μια οικονομική «ανάσα» για να πούμε και την αλήθεια για εμάς, μέσα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που ζει η χώρα, καθώς και εμείς φυσικά βαλλόμαστε από την χαμηλή για τα καλοκαιρινά δεδομένα κίνηση. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια είναι αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη, βάσει νομοθεσίας, δεν σταματούν πουθενά παρά μόνο όταν φτάσουν στον επιβατικό σταθμό «Μακεδονία» στην συμπρωτεύουσα, όπου και γίνεται η μετεπιβίβαση τους στα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς με πορεία προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ώστε από εκεί να προωθηθούν προς την Ευρώπη».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...