Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Συνταξιούχοι Περιφέρειας ΑΜΘ: «Θα δώσουμε αγώνες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προχωρούν το επόμενο διάστημα οι συνταξιούχοι, καθώς οι περικοπές των συντάξεων τους δεν έχουν σταματημό. Στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε περιφερειακή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εντασσόταν σε αυτές που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Για πολλοστή φορά οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο. Τα προβλήματα από την περικοπή των συντάξεων με το τρίτο μνημόνιο, που είναι και το πιο επαχθές, έρχονται να προστεθούν στα παλιά μέτρα που έχουν παρθεί κι έχουν τσακίσει την ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, Δήμος Κουμπούρης.

«Θα δώσουμε αγώνες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…»

«Φυσικά αυτά τα μέτρα συνοδεύονται από άλλα χειρότερα που αφορούν την υγεία, η οποία δυστυχώς εμπορευματοποιείται. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχουν φάρμακα κι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε σε πανελλαδικό επίπεδο αυτές τις συσκέψεις και θα πάμε σε κινητοποιήσεις στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου, για να παλέψουμε για αυτά τα ζητήματα. Βέβαια θα δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας, μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση, όχι μόνο για εμάς τους συνταξιούχους, αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Κουμπούρης.

Συντάξεις – βοηθήματα, ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ!

Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., προέβλεψε ότι στόχος των κυβερνώντων είναι να δίνουν στους πολίτες συντάξεις – επιδόματα, με ποσά που θα είναι ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ!

«Καμιά σύνταξη δεν εξαιρείται από τις περικοπές. Όλες οι συντάξεις θα γίνουν χαμηλές και οι φτωχοί θα πληρώνουν τους φτωχότερους. Έρχεται και νέο κύμα περικοπών, πάνω στις ήδη πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις μας. Ουσιαστικά θέλουν να τις μετατρέψουν σε προνοιακά βοηθήματα, ακόμη και πιο κάτω από τα 300 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης.

«Είπαν συνειδητά ψέματα…»

Ερωτηθείς καταληκτικά, για το πως σχολιάζει το γεγονός ότι οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα για επαναφορά της 13ης σύνταξης, μετατράπηκαν σε περικοπές συντάξεων, ο κ. Κουμπούρης, υπογράμμισε: «Είπαν συνειδητά ψέματα! Είναι επίσης σαφές ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το κεφάλαιο να έχει την εξουσία στα χέρια του, λύσεις υπέρ του λαού δεν μπορούν να δοθούν. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει, καθώς όλοι πρέπει να βγούμε για να παλέψουμε, να βγουμε στο προσκήνιο και να απαιτήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουμε, τον οποίο άλλοι παίρνουν στα δικά τους χέρια».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις