Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η κατάσταση έχει ξεφύγει…»

Ημέρα:

Στους δρόμους βγαίνουν για ακόμη μια φορά οι συνταξιούχοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με αφορμή την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής μας, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, οι συνταξιούχοι της Π.Ε. Καβάλας.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η κατάσταση έχει ξεφύγει…»

Με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί του, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέλιος Μαούνατζης.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Άλλη λύση από τις κινητοποιήσεις δεν υπάρχει. Πετσοκόβουν τις συντάξεις, τα επιδόματα και γενικά πάμε κατά διαόλου. Για το συλλαλητήριο την ημέρα της απεργίας, προτείνω να γίνει με μια συγκέντρωση όλων των σωματείων και οργανώσεων. Να μην έχουμε τόσες συγκεντρώσεις, αυτό είναι λάθος, όλοι μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας να βγούμε στον δρόμο, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δυστυχώς, μετά τις 10 -15 κάθε μήνα οι συνταξιούχοι δεν βρίσκουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους, μόνο φάρμακα που κι αυτά με δυσκολία τα αγοράζουν. Ας έχουν στον νου τους ότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες. Να βγουν στο δρόμο όλοι μαζί, γιατί δεν πάει άλλο. Καλώ όλο τον κόσμο, συνταξιούχους, αγρότες, ανέργους, φοιτητές κι εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους. Με 400 ευρώ μισθό δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος! Πως θα συμπληρώσουν ένσημα με τα τετράωρα για να βγουν στην σύνταξη; Μας είχαν τάξει ότι θα σταματήσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., ότι θα είχαμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ότι θα παίρναμε την 13η σύνταξη. Τι να θυμηθούμε πρώτα από όσα μας υποσχέθηκαν;», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο κ. Μαούνατζης.

«Αυτά που μας πήραν, πρέπει να μας τα δώσουν πίσω»

Από την πλευρά της η πρόεδρος πολιτικών συνταξιούχων της Π.Ε. Καβάλας, Έλλη Τσολακίδου, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για μια γενναία απόφαση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης. Οι απαιτήσεις μας είναι πάρα πολλές. Είμαστε πολύ αδικημένοι και για αυτό παλεύουμε και προσπαθούμε, γιατί αυτά που μας πήραν πρέπει να μας τα δώσουν πίσω. Θα κάνουμε αγώνες με δύναμη, όρεξη και διάθεση για να πετύχουμε. Δυστυχώς, χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην λίστα με αγωνία να πάρουν σύνταξη. Μια κυρία για παράδειγμα, έμεινε χήρα κι εδώ και οχτώ μήνες δεν έχει από πουθενά πόρους και δεν έλαβε ούτε έναντι. Έκανα πολλές ενέργειες μέσω του προέδρου της Ομοσπονδίας μας και μας λένε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και για αυτό καθυστερούν τα πάντα».

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος…»

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, για το νέο νομοσχέδιο που ετοίμασε η «επιτροπή σοφών» που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων, το κόψιμο αυτών, την κατάργηση της επικουρικής, του ΕΚΑΣ, το οποίο από τον Μάρτιο θα αρχίσει να πετσοκόβεται. Θέλουμε να θυμίσουμε ότι η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ξεκινά από παλιά, από το 1990. Καταφέραμε τότε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά. Για αυτό ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε είναι για να ανατρέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που ο κ. Τσίπρας πάει να μας την παρουσιάσει σαν πρώτη φορά Αριστερά. Να θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν ήθελε να περάσει το πρώτο μνημόνιο, έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Πραγματικά υπάρχουν, ποιοι τα παίρνουν όμως; Αν ήθελαν να βάλουν τέρμα σε αυτήν την ασυδοσία, θα μπορούσαν τα 600 δισεκατομμύρια των βιομηχάνων, της λίστας Λαγκάρντ να τα πάρουν από εκεί και να αφήσουν ήσυχους τους συνταξιούχους που δούλεψαν μια ζωή για να στεριώσουν την κοινωνική ασφάλιση», επισήμανε τέλος στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...