Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Π.Α.ΜΕ Καβάλας: «Παλεύουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…»

Ημέρα:

Στην πλατεία Ελευθερίας, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως αντίδραση στο νέο ασφαλιστικό.

O πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και θέλουν εμάς τους συνταξιούχους να μας ρίξουν στον Καιάδα, εμείς αντιστεκόμαστε. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους. Αυτά τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν, εμείς θα τα ανατρέψουμε. Μπορεί όχι σήμερα, αλλά θα τα καταφέρουμε».

«Παλεύουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…»

«Ο αγώνας μας για την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλα αυτά που πληρώσαμε τόσα χρόνια, μια ζωή ολόκληρη, δε θα σταματήσει. Παλεύουμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Να το καταλάβουν καλά όλοι οι συνταξιούχοι και να βγουν στους δρόμους. Πάνε να βάλουν χέρι στους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.. Θα είναι καταστροφικό, αν κατεβάσουν τη σύνταξη κάτω από τα 386 ευρώ και τη φτάσουν στα 240 ευρώ. Θα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε, για όσα πληρώναμε μια ζωή», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Ταχματζίδης, ενώ ερωτηθείς για τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα περί επαναφοράς της 13ης σύνταξης, απάντησε: «Τώρα πιάσαμε τα χωρατά. Απομένουν 17 μέρες μέχρι το τέλος του μήνα. Θα περιμένουμε να την πάρουμε».

«Το λαϊκό κίνημα θα βρίσκεται μπροστά κάθε μέρα»

«Αυτές είναι οι μέρες που πρέπει να ξαναθυμηθούμε το νόημα που έχουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να υποταχθούμε σε αυτή τη βαρβαρότητα των τελευταίων χρόνων που μας επιβάλλεται. Κόντρα στην μεγαλοεργοδοσία, κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που επιβάλλει τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος του κεφαλαίου. Το λαϊκό κίνημα θα βρίσκεται μπροστά κάθε μέρα, ώστε να οργανώνει τους εργαζομένους. Αυτή η απεργία είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και κόντρα στη μοιρολατρία που υπάρχει. Το είδαμε πρόσφατα και στην Καβάλα, με τον αγώνα των εργαζομένων στον «Μαρινόπουλο», που δεν πτοήθηκαν από τις πιέσεις, τις απειλές και την τρομοκρατία, αποφασίζοντας να κάνουν το βήμα και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες σε κοινή συμπόρευση, με συγκεκριμένο πλαίσιο, που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα της ελληνικής λαϊκής οικογένειας κόντρα στη μεγαλοεργοδοσία και το κεφάλαιο. Ο αγώνας είναι δύσκολος και μακροχρόνιος, θα χρειαστούν θυσίες, υπομονή κι επιμονή, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε από την μεριά του το μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας, Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

«Δε θα μείνει τίποτα όρθιο στην ασφάλιση και την υγεία…»

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας, Στέλιος Μαούνατζης, τόνισε στις δηλώσεις του, ότι τα συνταξιουχικά σωματεία συμπαραστέκονται στα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι κοινά και δίκαια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αυτά που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της κοινωνίας. Όλοι οι κόποι μας των προηγούμενων ετών, θα καταρρεύσουν. Δε θα μείνει τίποτε όρθιο στην ασφάλιση και την υγεία, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά». Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι οι εργαζόμενοι είναι τα σκυλιά; Εμείς πληρώσαμε και θέλουμε να πάρουμε τις συντάξεις που δικαιούμαστε. Ας βρουν αυτούς που τα φάγανε και να τα πάρουν πίσω».

Αμέσως μετά τις ομιλίες των στελεχών του Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...