Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Καβάλα: Έκλεψαν ζάντες από επιχείρηση και τις πούλησαν σε άλλη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε...

Π.Α.ΜΕ Καβάλας: «Ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς…»

Ακολούθησε μας

spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Π.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του τοπικού Π.Α.ΜΕ., στο πλαίσιο της αντίδρασης τους για τις αλλαγές που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση.

Αναρτώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, τα μέλη του τοπικού Π.Α.ΜΕ., απηύθυναν παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στους καβαλιώτες, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 22 Οκτωβρίου.

«Ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς…»

«Τα περιθώρια για την επιβίωση των συνταξιούχων όσο πάνε και στενεύουν. Απ’ ό,τι φαίνεται ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς, μιας και οι «σοφοί» έχουν αποφασίσει την κοινωνική ασφάλιση να την κάνουν…γιαπί. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσει εξαθλίωση και φτώχεια, για αυτό και ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί και να δει ότι οι αυταπάτες οι προεκλογικές δεν ισχύουν πια. Ο μόνος δρόμος είναι πλέον το πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε τον κόσμο στον δρόμο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα που έρχεται. Μας έλεγαν ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι συντάξεις, ότι θα σχίσουν τα μνημόνια, όμως τώρα έχουν αρχίσει να βάζουν χέρι στις συντάξεις των 1.000 ευρώ. Αυτό δεν θα έχει τέλος, καθώς μετά από λίγο καιρό θα αφορά και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ήδη έχουν πετσοκόψει με τα επικουρικά το 6%  και συν 2% στην κύρια ασφάλιση. Απώτερος σκοπός είναι να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, το οποίο μέσα σε δυο χρόνια πλέον δεν θα υπάρχει. Το ίδιο θα γίνει και με το επικουρικό ταμείο. Αυτά εμείς τα λέγαμε, όμως δυστυχώς είμασταν οι μόνοι που αντιδρούσαμε και παλεύαμε. Η λύση από εδώ και πέρα είναι το πώς θα καταφέρουμε να οργανώσουμε τον κόσμο, ώστε και να καταλάβουν όλοι ότι οι Ευρωπαίοι είναι αδίστακτοι», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης.

«Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι προνόμιο για λίγους»

«Προετοιμάσαμε μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α., ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες πως πρέπει να αντισταθούν για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Ήδη η επιτροπή «σοφών» κατεβάζει προτάσεις επί προτάσεων, όμως όλα αυτά ήταν στα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι για να πάρει η χώρα την πρώτη δόση από τους δανειστές. Εμείς λέμε ότι με το τρίτο μνημόνιο και το γεγονός πως βάζουν χέρι στην κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, αλλά συνολικά τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τη νεολαία. Υπάρχει ακόμη και η σκέψη μείωσης της κατώτατης σύνταξης στα 392 ευρώ από τα 480 που είναι σήμερα. Μέσω εισοδηματικών κριτηρίων ετοιμάζονται να βάλουν χέρι και στις αναπηρικές συντάξεις των Α.Μ.Ε.Α. και των χρονίως πασχόντων. Εμείς λέμε ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι προνόμιο για λίγους, αλλά δικαίωμα όλων που θα έπρεπε να παρέχεται από το κράτος δωρεάν», δήλωσε από την πλευρά του το μέλος του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας, Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα