Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Από 150 ευρώ τα φοιτητικά διαμερίσματα – Πολλές οι επιλογές

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Αρχίζει από τις επόμενες ημέρες, με αφορμή και την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., η αναζήτηση στέγης για τους φοιτητές που πέρασαν στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο μεσίτης, Γιάννης Πουρσαϊτίδης, οι τιμές και φέτος καλύπτουν κάθε βαλάντιο, ενώ υπάρχει επάρκεια διαμερισμάτων, είτε αυτά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, είτε πιο κοντά στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πολλές οι επιλογές για τον κάθε φοιτητή που θα βρεθεί στην Καβάλα

«Κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, είναι διαθέσιμες αρκετές κατοικίες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν πλήρως την ζήτηση που θα εμφανιστεί. Πρόκειται για γκαρσονιέρες, στούντιο, αλλά και για τα μεγαλύτερα διαμερίσματα που επιλέγονται πλέον από τους φοιτητές. Όσον αφορά την ποιότητα αυτών των καταλυμάτων, είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά νεόδμητα, πολλά ανακαινισμένα, όμως και παλαιότερα διαμερίσματα που επιλέγονται από τους γονείς των φοιτητών, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους τους», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Πουρσαϊτίδης.

Από τα 150 ευρώ αρχίζουν οι τιμές για τα φοιτητικά διαμερίσματα

Ερωτηθείς στην συνέχεια αναφορικά με το που κυμαίνονται οι τιμές των διαμερισμάτων, ο κ. Πουρσαϊτίδης, απάντησε: «Μπορεί να βρεθεί φοιτητική κατοικία από 150 ευρώ και να ανεβεί ανάλογα και με την διάθεση του γονέα που πληρώνει. Υπάρχει περίπτωση να φτάσει ακόμη και τα 350 ευρώ! Σε αυτές τις τιμές όμως είναι ελάχιστα τα σπίτια που νοικιάζονται. Η κατοικία που επιλέγεται έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, είθισται να ζητούν στο κέντρο, όπου όμως τα διαμερίσματα δεν είναι και τα καλύτερα. Έχει μεν καλά σπίτια και ανακαινισμένα, αλλά ελάχιστα είναι τα νεόδμητα. Πολλοί φοιτητές από την άλλη επιλέγουν την περιοχή του Αγίου Λουκά και γενικά κοντά στο Τ.Ε.Ι. Αυτό βέβαια έχει σχέση με το τι διαθέσιμα σπίτια υπάρχουν κάθε χρονιά. Μπορεί για παράδειγμα πέρυσι να υπήρχαν 300 διαθέσιμα στο κέντρο της πόλης και σήμερα να φτάνουν μόλις τα 100, γιατί δεν έχουν αδειάσει από τις προηγούμενες χρονιές».

Από το σαββατοκύριακο αναμένεται να αρχίσει η κίνηση στα μεσιτικά γραφεία της πόλης

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε θα αρχίσει να καταγράφεται κίνηση στα μεσιτικά γραφεία κι αν πλέον οι γονείς τα προτιμούν για να κλείσουν σπίτι για το παιδί τους, ο Γιάννης Πουρσαϊτίδης, τόνισε: «Την Τετάρτη (σήμερα) βγαίνουν οι βάσεις. Παλιότερα με το που ανακοινώνονταν πολλοί έψαχναν ήδη σπίτι για το παιδί τους. Πιστεύω ότι από το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς κάποια κίνηση στα μεσιτικά γραφεία και από εκεί και μετά αυτή θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά την προτίμηση των πελατών μας στα μεσιτικά γραφεία είναι γεγονός ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι αγγελίες, περιμένουμε από την δημοτική αρχή να επιμείνει να μην μπουν ενοικιαστήρια στις στάσεις των λεωφορείων ή ακόμη και στα δέντρα που επηρεάζουν την κίνηση στην αγορά. Ο κόσμος πλέον απευθύνεται σε μεσίτες και εξυπηρετείται άμεσα κερδίζοντας χρόνο και φυσικά χρήμα, με πολλαπλές επιλογές».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις