Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ημερίδα για την κοινωνική προστασία των ανηλίκων

Ημέρα:

Ημερίδα για την κοινωνική προστασία ανηλίκων, με τίτλο «Παιδιά μιας διαχρονικής κρίσης», διοργανώνουν από κοινού το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Καβάλας «Άγιος Γεώργιος», ο δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας», την ερχόμενη Κυριακή στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα. 

Ο πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Γεώργιος», Παναγιώτης Αγαπητός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τόνισε αρχικά ότι προτεραιότητα είναι τα παιδιά και συνέχισε λέγοντας ότι σύμφωνα με έρευνα του 2014, υπάρχουν στη χώρα 85 ιδρύματα, που φιλοξενούν 2.900 παιδιά, με τα 2/3 εξ αυτών να είναι ιδιωτικά.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ημερίδας

«Στόχοι της ημερίδας είναι η πληροφόρηση της κοινής γνώμης και των επαγγελματιών που ασχολούνται με παιδιά για τους σύγχρονους θεσμούς παιδικής προστασίας, όπως ο θεσμός της αναδοχής, αλλά και η συζήτηση κρίσιμων θεμάτων, όπως η πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων, η λειτουργία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών παιδικής φροντίδας, καθώς και η παρουσίαση δομών για ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τη ζημιά που προκαλεί ο εγκλεισμός και προωθεί τη μετάβαση από τα ιδρύματα στην τοπική κοινωνία. Όραμα του σωματείου είναι όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οικογενειακού τύπου», ανέφερε σχετικά ο κ. Αγαπητός και ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο για τη συνεργασία τους, καθώς και τους υποστηρικτές, όπως το Ινστιτούτο ΒΙΑSTOP, την ΠΝΟΗ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, την Ε.Λ.ΜΕ., το Δικηγορικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, καθώς και την ΕΡΤ 3.

Ημερίδα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Πολιτισμού, Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι ο δήμος Καβάλας διαθέτει συλλόγους ευαισθητοποιημένους για τα κοινωνικά προβλήματα και δη για τα παιδιά, ενώ δήλωσε ανυπόμονη να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη ημερίδα.

Τέλος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη», Ευαγγελία Δρακονάκη, επισήμανε ότι με χαρά δέχτηκε την πρόταση του προέδρου του σωματείου «Άγιος Γεώργιος», σημειώνοντας ότι «το Νομικό Πρόσωπο» έχει στην αγκαλιά του τα παιδιά εκείνα που μεγαλώνουν σε οικογένειες και κάνουν χρήση την παροχή προστασίας στους παιδικούς σταθμούς και δε θα μπορούσαμε να λείψει από τη συνδιοργάνωση αυτή.

Η είσοδος στην ημερίδα, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό θα είναι ελεύθερη και σε σχετικούς επαγγελματίες, ενώ θα παραστούν εννέα εισηγητές από όλη την Ελλάδα, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών Μονάδων Προστασίας Ανηλίκων. Επίσης σε όσους παραβρεθούν στην ημερίδα θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν έχει ενεργό συμμετοχή στην ημερίδα η Παιδόπολη

Από την Γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ), στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει την έρευνα και την επιστήμη, χαιρετίζουμε και επαινούμε την πραγματοποίηση της Ημερίδας «Παιδιά μιας διαχρονικής κρίσης» που συνδιοργανώνεται από το  Σωματείο  «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος» Καβάλας και το Δήμο Καβάλας, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Συγχρόνως όμως διευκρινίζουμε ότι, δεν συμμετέχουμε στην παραπάνω ημερίδα, διότι δεν κληθήκαμε να έχουμε ενεργό ρόλο στην ημερίδα με εισήγηση από τη διεύθυνση του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην παιδόπολη) ή από μέλος του επιστημονικού προσωπικού μας, παρότι το Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ. είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για τις αναδοχές, τις υιοθεσίες και την απο – ιδρυματοποίηση.

Κληθήκαμε εκ των υστέρων, αφού είχε διαμορφωθεί όλο το πρόγραμμα, να συμβάλλουμε μόνο με το λογότυπό μας στο έντυπο υλικό και την παρουσία του Προέδρου του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ. κ. Σωτήρη Σωτηριάδη στην ημερίδα για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας και προσδοκούμε στην εξαγωγή πολλών και χρήσιμων συμπερασμάτων.

 

Από τη Γραμματεία του Δ.Σ.

του Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...