Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Επιτυχημένη η παιδιατρική εκδήλωση της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μετά την πολύ πετυχημένη παρουσία των Παιδικών σταθμών στις κεντρικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς, άλλη μια εκδήλωση καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών. Η παιδιατρική εκδήλωση (εσπερίδα) που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του δήμου Καβάλας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των καβαλιωτών που γέμισαν την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ευαγγελία Δρακονάκη, τονίζοντας ότι η διοίκηση της συνεχίζει να δίνει βαρύτητα στην εξωστρέφεια, καθώς και στην επικοινωνία με τους γονείς.

Την επιστημονική ευθύνη της εκδήλωσης και τον συντονισμό είχε ο εδώ και ένα χρόνο συνεργάτης παιδίατρος των Παιδικών Σταθμών κ. Αθανάσιος Κουρκούλης. Ο παιδίατρος επισκέπτεται κάθε παιδικό σταθμό μία φορά την εβδομάδα, παρακολουθεί την υγεία και την εξέλιξη των παιδιών, δίνοντας κατευθύνσεις τόσο στο προσωπικό όσο και τους γονείς και τους θεράποντες ιατρούς σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο. Εποπτεύει, δίνει οδηγίες και ελέγχει για τις άριστες υγειονομικές συνθήκες φύλαξης των νηπίων στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Επίσης ενημερώνει το προσωπικό για τυχόν κινδύνους, ενώ κατά περίπτωση και σε εποχές έντονων λοιμώξεων παρέχει διευκρινήσεις και συμβουλές. Τέλος ο κ. Κουρκούλης έχει το τηλέφωνό του στη διάθεση του προσωπικού των παιδικών σταθμών για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εσπερίδα τερματίστηκε αρκετή ώρα μετά την προγραμματισμένη, λόγω του καταιγισμού των ερωτήσεων προς τους εισηγητές που ήταν η λογοθεραπεύτρια Κ. Καρβελά, ο καθηγητής παιδιατρικής Ν. Σκεντέρης και ο καθηγητής παιδιατρικής Π. Καρδαράς.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις