Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Ενημερωτική εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, έχει ως στόχο εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με διοργανωτή την αντιπεριφέρεια Καβάλας και τη συνδρομή των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών της πόλης μας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, επισήμανε ότι πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που για πρώτη φορά διοργανώνεται από την περιφερειακή ενότητα, η οποία εκτός από την διασκέδαση, θα περιέχει ενημερωτικό χαρακτήρα για την περαιτέρω ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο κ. Μαρκόπουλος κάλεσε τους πολίτες, να κάνουν ένα «δώρο» στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα, δίνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, τα οποία όμως είναι σημαντικά για να σωθεί μια ζωή.

Όπως σημείωσε στην συνέχεια, στην εκδήλωση θα μετέχουν όλοι οι αιμοδοτικοί σύλλογοι της πόλης και φυσικά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

«Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες, ώστε να εγγραφούν περισσότερα μέλη στους αιμοδοτικούς συλλόγους και να προωθήσουμε γενικότερα την ιδέα της αιμοδοσίας. Είναι μια καλή αρχή να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση τώρα, μέσα στις γιορτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά της η υποδιοικήτρια του Γ.Ν.Κ., Στέλλα Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία εκ μέρους της διοίκησης της αντιπεριφέρειας, τονίζοντας ότι το Γ.Ν.Κ, θα ανταποκριθεί σε αυτή με ιδιαίτερη χαρά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα 2/10 των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χρειάζονται μετάγγιση αίματος, ενώ παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία για την αιμοδοσία, είπε ότι το 50% προέρχεται από συγγενείς ασθενών, το 45% από εθελοντές αιμοδότες και το 5% από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Χρέος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες. Είναι ένα «δώρο» που πρέπει να το προσφέρουν όσοι μπορούν. Με δέκα μόλις λεπτά από το χρόνο μας, κάνουμε την μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Παπαδοπούλου.

Κάλεσμα σε όλους τους καβαλιώτες να βρεθούν στην εκδήλωση της ερχόμενης Τρίτης, για να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία, απηύθυνε με τη σειρά του ο Αντώνης Καραγιαννίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των αιμοδοτών στις εθελοντικές αιμοληψίες.

Τέλος, εκ μέρους του Συλλόγου Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, ο πρόεδρος του, Στέλιος Ναλμπάντης, υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, αφού κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε οι ίδιοι, είτε οι συγγενείς μας, θα χρειαστούμε αίμα.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις