Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Δράσεις ενημέρωσης και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα την κακοποίηση των γυναικών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο δήμος Καβάλας, η επιτροπή ισότητας των φύλων, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων ΒΙΑ STOP και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας, με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνουν για την τρέχουσα εβδομάδα δράσεις ενημέρωσης και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών αναφορικά με το ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Πολιτισμού, Κορίνα Πρασσά, τόνισε ότι πρόκειται για θεατρικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 11 το πρωί στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην κεντρική πλατεία από το θέατρο πολιτών και τη θεατρική ομάδα «Άνω Θρώσκω», επιδείξεις αυτοάμυνας από το ΒΙΑ STOP, ενημέρωση μαθητών στη δημοτική βιβλιοθήκη από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με τίτλο: «Τα διαφορετικά πρόσωπα της βίας» και μια σύνδεση – έκπληξη μέσω skype με την Metropolitan Police Service (πρώην Scotland Yard) στο Λονδίνο, όπου την ίδια ημέρα θα πραγματοποιείται αντίστοιχη εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών.

Περί τις 150 οι γυναίκες που έχουν απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο για να ζητήσουν βοήθεια – Οι περισσότερες από τον δήμο Καβάλας

Εκ μέρους του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου αναφέρθηκε στις πολλαπλές δράσεις του κέντρου που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Δεν πρέπει να ντρέπονται για το πρόβλημά τους, αλλά να σπάνε την σιωπή τους».

Ερωτηθείσα για το πόσες γυναίκες έχουν μέχρι σήμερα ζητήσει τη συνδρομή του Σ.Κ.Γ, το οποίο λειτουργεί δυόμιση χρόνια, η κ. Στεργίδου απάντησε ότι τα θύματα βίας που έχουν απευθυνθεί σε αυτό είναι περί τα 150. Οι γυναίκες αυτές έχουν δεχτεί νομική και ψυχολογική στήριξη, ενώ οι περισσότερες προέρχονται από τον δήμο Καβάλας, αν και το Σ.Κ.Γ. εξυπηρετεί γυναίκες και από τις περιφερειακές ενότητες Δράμας και Ξάνθης. Η κ. Στεργίδου εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξη για την συνέχιση της λειτουργίας των Σ.Κ.Γ., ενώ τέλος από την πλευρά της η Ελένη Φώτου, εκ μέρους του ΒΙΑ STOP, υπογράμμισε με έμφαση ότι το έγκλημα της βίας κατά των γυναικών αφορά όλη την κοινωνία, τονίζοντας ότι οι πραγματικοί και δυνατοί άνδρες είναι κατά της βίας των γυναικών.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις