Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: Το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο που επιτυγχάνει ένα τέτοιο στόχο…

Ημέρα:

Για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που αφορά στον εκσυγχρονισμό των δομών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μίλησαν σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής, Χρήστος Κοπατσάρης και η αναπληρώτρια διοικήτρια, Στέλλα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για την πιστοποίηση, σχετικά με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, αλλά και την καταχώρηση του στο μητρώο παροχών ιατρικού τουρισμού.

Σειρά δράσεων και έργων στο Γ.Ν.Κ.

Όπως τόνισε αρχικά ο Χρήστος Κοπατσάρης, αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μια σειρά από 18 δράσεις και έργα, που έχουν ενταχθεί στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει σύντομα η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, παραδόθηκε εξοπλισμός στο Κυτταρολογικό και Γαστρεντερολογικό Τμήμα, στη Νευρολογική Κλινική, ενώ το Ακτινολογικό Τμήμα εφοδιάστηκε με έναν σύγχρονο σαρωτή οστικής μάζας. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το σύστημα Τηλεϊατρικής, για το οποίο το προσωπικό θα περάσει από φάση εκπαίδευσης, ενώ έγινε και μηχανοργάνωση του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο που επιτυγχάνει ένα τέτοιο στόχο…

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για μας. Το νοσοκομείο μας συμμετέχει και επίσημα πλέον, στην προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επισκέπτης βρίσκεται στην περιοχή μας, σε κάθε περίπτωση θα δεχθεί υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας κι αυτό πλέον είναι πιστοποιημένο», σημείωσε ο κ. Κοπατσάρης για τη λήψη πιστοποίησης ISO για την ασφάλεια και τις παροχές ιατρικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το Γ.Ν.Κ. είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο, που επιτυγχάνει έναν τέτοιο στόχο και είναι ένα από τα ελάχιστα στη χώρα μας, μαζί με άλλες ιδιωτικές κλινικές.

«Βάσει νομοθεσίας, δε μας επιτρέπεται να ”πουλήσουμε” υπηρεσίες υγείας, όμως μπορούμε να ενισχύσουμε τις παροχές του νομού και το συνολικό τουριστικό πακέτο, βάζοντας μέσα σ’ αυτό και τον τομέα υγείας, κάτι για το οποίο είμαστε χαρούμενοι», ανέφερε στη συνέχεια ο διοικητής του Γ.Ν.Κ.

Ο Χρήστος Κοπατσάρης είπε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, αλλά και τους ξενοδόχους για τον καλύτερο συντονισμό των τοπικών φορέων και την καλύτερη προβολή της περιφερειακής ενότητας.

Τα χαρακτηριστικά που διασφαλίζει το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης

Από την πλευρά της η κ. Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στα επιμέρους στοιχεία και στα οφέλη της εφαρμογής του πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, υπογράμμισε ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί, όλων των κλάδων, στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας.

Πέντε είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που διασφαλίζει το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η υποδιοικήτρια του Γ.Ν.Κ.

– Η καταλληλότητα, με την οποία διασφαλίζεται η φροντίδα που παρέχεται με τις κλινικές ανάγκες του ασθενούς

– Η συνέχεια, με την οποία εξασφαλίζεται η φροντίδα για τον ασθενή και είναι συντονισμένη ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας, τους οργανισμούς στη διάρκεια του χρόνου

– Η αποτελεσματικότητα, αφού στον ασθενή παρέχεται με τον σωστό τρόπο το επιθυμητό αποτέλεσμα

– Η ασφάλεια που απαιτείται στη διάρκεια νοσηλείας του ασθενή

– Η ικανοποίηση του ασθενή μέσω της βελτιστοποίησης των παροχών ποιοτικών υπηρεσιών υγείας

Τα οφέλη του συστήματος διαχείρισης του πιστοποιημένου συστήματος για το περιβάλλον του Γ.Ν.Κ. ξεκινούν από τη μείωση του αριθμού, της έκτασης και της σοβαρότητας των επαγγελματικών ασθενειών, την ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη της πιθανότητας νομοθετικών παραβάσεων, τη συστηματική προσέγγιση στην εκτίμηση της επικινδυνότητας και στη διαχείριση κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, την απόδειξη χάραξης υπεύθυνης πολιτικής σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την επίδειξη επιμέλειας και βελτίωσης της εικόνας του νοσοκομείο προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...