Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας: Συντάξεις πείνας, χαρτζιλίκια για καφέ και κουλούρι…

Ημέρα:

Νομοσχέδιο – ταφόπλακα, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας, το νέο ασφαλιστικό. Είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, αλλά λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να πετάει έξω αρκετούς ασφαλισμένους και δη τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Κρεμύδας.

Συντάξεις πείνας, χαρτζιλίκια για καφέ και κουλούρι…

Μάλιστα, παρουσιάζοντας κάποια παραδείγματα για το νέο ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. της Π.Ε. Καβάλας, επισήμανε: «Με ποσοστό αναπηρίας 67% μειώνει τις συντάξεις ακόμη περισσότερο, τις φτάνει σε σημείο να χαρακτηρίζονται ως συντάξεις πείνας, σε χαρτζιλίκια δηλαδή για καφέ και κουλούρι, κάτω των 192 ευρώ, το οποίο θα συνυπολογίζεται από τα έτη ασφάλισης, την ηλικία, τις εισφορές που έχουμε καταθέσει στο ταμείο και σαφώς διαπιστώνουμε ότι αυτή η εξέλιξη και ο τρόπος συνυπολογισμού είναι τέτοιος, ώστε να αφήνει σε πολύ χαμηλά οικονομικά επίπεδα τα άτομα με αναπηρία με 67%».

Δύσκολα οι επιτροπές δίνουν ποσοστό αναπηρίας 80% κι όσοι το έχουν τους το κατεβάζουν λίγο πιο κάτω!

«Επίσης, για ποσοστό αναπηρίας 80%, για το οποίο το νομοσχέδιο λέει ότι δεν θα θίγονται οι συντάξεις είναι ένα ποσοστό το οποίο οι επιτροπές δεν το δίνουν καθόλου εύκολα, αντίθετα βλέπουμε ότι σε κάποιους που το έχουν το κατεβάζουν ελαφρώς χαμηλότερα, δηλαδή από 75% μέχρι 78%, προκειμένου τα άτομα αυτά να μην δικαιούνται αυτήν την ευεργετική διάταξη. Να σημειωθεί επίσης ότι όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% δεν δικαιούνται το ΕΚΑΣ και προβληματιζόμαστε και λέμε ότι με 150 ευρώ σύνταξη σε ένα άτομο με αναπηρία, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι έχει μεγαλύτερες ανάγκες για να μπορέσει να καλύψει τις δαπάνες που προκύπτουν από την αναπηρία του, είτε είναι διατροφή, είτε φαρμακευτική αγωγή, αλλά και επισκέψεις που πρέπει να κάνει σε χώρους υγείας. Με αυτά τα ποσά προφανώς όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν κι άρα πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θέλει να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών των ευπαθών κοινωνικά ομάδων ως άτομα τα οποία δεν έχουν να προσφέρουν κι άρα δεν χρειάζονται στην κοινωνία. Κρίμα», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάκης Κρεμύδας.

«Δίνουμε αγώνα ζωής, απέναντι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο…»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με το αν τα άτομα με αναπηρία θα βγουν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, ο κ. Κρεμύδας, απάντησε: «Σαφώς όσο αντέχουμε και μπορούμε θα βρισκόμαστε σε αγώνες κι αν χρειαστεί θα ρίξουμε και την τελευταία τουφεκιά πέφτοντας, προκειμένου να αντισταθούμε απέναντι σ’ όλα αυτά  που μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Δίνουμε αγώνα ζωής πλέον απέναντι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουμε ταφόπλακα».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...

Μεγάλη συμμετοχή στην 19η Αλφαβητοπαρέλαση

Με θέμα τις παροιμίες και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την...

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στη Νέα Ηρακλείτσα

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε δυστυχώς...