Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

ΑΜΕΑ Καβάλας: «Μη φοβάσαι το διαφορετικό – Γνώρισε το»

Ακολούθησε μας

spot_img

Επιμορφωτικές δράσεις με θέμα, «Μη φοβάσαι το διαφορετικό – Γνώρισε το», διοργάνωσαν στο φουαγιέ του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ο τοπικός νομαρχιακός σύλλογος Α.Μ.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, με μέλη του αθλητικού συλλόγου «Ίρις» και τους σχολικούς συμβούλους της 1ης και 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα ομάδες 30 παιδιών από 7 διαφορετικά σχολεία, με δεμένα τα μάτια  και με τη χρήση ενός ειδικού μπαστουνιού, προσπάθησαν να κινηθούν μέσα στον χώρο, ώστε να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με προβλήματα στην όραση.

Παράλληλα, υπήρξαν και δράσεις για την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και οι κωφοί. Μάλιστα τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου έδειξαν στους μαθητές τον κώδικά επικοινωνίας με τα νοήματα.

 

Η  αναπηρία είναι δίπλα μας, όμως ξεχνάμε ότι υπάρχει παντού…

 

«Η 3η Δεκέμβρη είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, θεσμοθετημένη και από τον Ο.Η.Ε. από το 1992. Ωστόσο, δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά μέρα υπενθύμισης προς όλη την τοπική κοινωνία, για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Η αναπηρία είναι μέσα μας, δίπλα μας, όμως με την καθημερινότητα μας ξεχνάμε ότι υπάρχει παντού. Λόγω άγνοιας, δυσκολεύουμε τα Α.Μ.Ε.Α. στην καθημερινότητά τους, στη μετακίνηση και την εξυπηρέτηση τους. Ο σύλλογος μας με τη διερμηνεία της νοηματικής γλώσσας και με επιμορφωτικά σεμινάρια για την κίνηση των Α.Μ.Ε.Α., προσπαθεί να δείξει ορισμένα χρήσιμα πράγματα στα παιδιά των επτά δημοτικών σχολείων, που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες δράσεις. Οι μαθητές παρακολούθησαν ορισμένα βίντεο, ώστε να γνωρίσουν τα βοηθήματα που χρησιμοποιούν τα άτομα με περιορισμένη όραση, κάθισαν σε αναπηρικά αμαξίδια, ενώ είδαν τον τρόπο επικοινωνίας των κωφών και τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν αυτοί στην καθημερινότητα τους λόγω έλλειψης διερμηνέων της νοηματικής γλώσσας. Στόχος μας είναι όλα αυτά να τα μεταφέρουν στους γονείς τους, αλλά και να γίνει μια βιωματική εμπειρία για τα ίδια τα παιδιά, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν αύριο και να γίνουν ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α., Μάκης Κρεμύδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα