Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

6 λόγοι για να κρατάτε σημειώσεις

Ημέρα:

spot_img

Η τήρηση σημειώσεων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μάθησης. Μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τι έχετε μάθει και να διευκολύνει την κατανόηση εννοιών που είναι δύσκολες στην αρχή. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στον καθηγητή σας ότι προσέχετε στην τάξη!

Ακολουθούν 6 λόγοι για τους οποίους η τήρηση σημειώσεων είναι σημαντική:

  1. Σας δίνει την δυνατότητα να θυμάστε καλύτερα τις πληροφορίες. Μελέτες δείχνουν ότι οι μαθητές που κρατούν σημειώσεις σε τετράδια ή ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio θυμούνται περισσότερα από εκείνους που δακτυλογραφούν τις σημειώσεις τους. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν γράφετε σημειώσεις, ο εγκέφαλός σας το αντιλαμβάνεται ως εργασία, οπότε στέλνει σήματα για να εστιάσετε στο περιεχόμενο που παρουσιάζεται. Επομένως, όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλλετε για να κρατάτε σημειώσεις, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα!
  1. Σας επιτρέπει να οργανώσετε και να συνθέσετε όσα μαθαίνετε με δομημένο τρόπο. Όταν καταγράφετε πληροφορίες από διάφορες πηγές, γίνεται ευκολότερο για τον εγκέφαλό σας να ομαδοποιεί παρόμοιες ιδέες και έννοιες σε μια μονάδα κατανόησης ή σε ένα κομμάτι γνώσης. Αυτή η διαδικασία διευκολύνει τους μαθητές να συνδέουν τις ιδέες μεταξύ τους και να τις κατανοούν καλύτερα!
  1. Συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ακρόασης, όπως η ενεργητική ακρόαση (προσοχή) και η κριτική σκέψη (υποβολή ερωτήσεων). Όταν ακούτε προσεκτικά ενώ κρατάτε σημειώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αναγκάζεστε να δώσετε περισσότερη προσοχή.
  1. Η τήρηση σημειώσεων σας βοηθά να μελετάτε καλύτερα καθώς σας παρέχει την δυνατότητα να ανατρέξετε αργότερα στις σημειώσεις σας και να κατανοήσετε τυχόν σημεία που σας δυσκόλεψαν όταν συζητήθηκαν για πρώτη φορά στην τάξη.
  1. Σας βοηθά να προετοιμαστείτε για τα τεστ και τα κουίζ. Όταν έρθει η ώρα να μελετήσετε για ένα τεστ ή κουίζ, οι σημειώσεις σας θα σας δώσουν ένα καλό σημείο εκκίνησης και θα σας υπενθυμίσουν τι καλύφθηκε κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, ώστε να μην παραβλεφθεί τίποτα κατά τη διάρκεια της μελέτης σας.
  1. Οι σημειώσεις βοηθούν να κρατήσετε τα πράγματα ξεκάθαρα στο μυαλό σας. Καταγράφοντας σημαντικά γεγονότα και έννοιες όσο είναι νωπά στο μυαλό σας, θα έχετε μεγαλύτερη ευκολία να τα θυμηθείτε αργότερα, όταν θα πρέπει να ανακαλέσετε αυτές τις πληροφορίες (συνήθως αμέσως μετά το μάθημα). Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν υπάρχουν πολλαπλές εργασίες ή σχέδια εργασίας που πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Η χρήση σημειώσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης της μάθησης. Οι σημειώσεις, σε σημειωματάρια https://flexbook.gr/el/5-simiomatario  ή σε οποιαδήποτε άλλα προϊόντα σημειώσεων, μπορούν να σας βοηθήσουν να θυμάστε καλύτερα τις πληροφορίες, ειδικά αν δεν έχετε καλή μνήμη, αλλά και να οργανώσετε και να συνθέσετε όσα μαθαίνετε με δομημένο τρόπο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...