Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ικανοποιητικές, αλλά όχι αρκετές οι βροχές της Πέμπτης

Ημέρα:

Σταύρος Κιβράκης: Ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα / Ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 / Δεν αποκλείεται ένας πιο δροσερός Ιούλιος

Ικανοποιητικά, αλλά χωρίς να λύνουν το πρόβλημα της λειψυδρίας, ήταν τα ποσά βροχής που καταγράφηκαν στο σύνολο της Π.Ε. Καβάλας, από τη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/7).

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, ο οποίος σημείωσε ότι από την Παρασκευή (5/7) το καλοκαίρι θα επιστρέψει με άνοδο της θερμοκρασίας.

«Ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε το προειδοποιητικό μήνυμα του 112»

«Ό,τι πέφτει με τη μορφή βροχής, ύστερα από μια παρατεταμένη ξηροθερμική περίοδο που είναι ό,τι χειρότερο για την αντιπυρική περίοδο, είναι καλοδεχούμενο, ιδιαίτερα για τους αγρότες μας, που φέτος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το πότισμα των καλλιεργειών τους. Περάσαμε δυο άνυδρους χειμώνες και ειδικά φέτος τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, καθώς είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο όσον αφορά τον υετό. Η βροχόπτωση της Πέμπτης (4/7) έπιασε και το νησί της Θάσου και το σύνολο της Π.Ε. Καβάλας, ιδιαίτερα την παραλιακή ζώνη. Περιμέναμε πιο έντονα φαινόμενα, σύμφωνα και με το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 που εστάλη σε όλους το απόγευμα της Τετάρτης (3/7), το οποίο ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, με αποτέλεσμα να αποφύγουμε πιθανές καταστροφές, όπως είδαμε από το ίδιο σύστημα στη γειτονική Ιταλία και στις Δαλματικές Ακτές με νεκρούς και αγνοούμενους», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

15 χιλιοστά βροχής έπεσαν κατά μέσο όρο στην Π.Ε. Καβάλας – Η διάρκεια της βροχής στην αιχμή της διήρκεσε μια με δυο ώρες – Ωστόσο ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα

«Τα ποσά βροχής που έπεσαν στην Π.Ε. Καβάλας την Πέμπτη (4/7) ήταν καλά, ήταν ικανοποιητικά, έδωσαν μια ανάσα, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ειδικά για τους αγρότες που ποτίζουν εντατικά αυτήν την περίοδο ήταν ευεργετική αυτή η βροχή. Να τονίσω ότι το διαθέσιμο νερό για τους αγρότες δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι καλλιέργειες. Από την άλλη στα Τενάγη των Φιλίππων έχουμε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, καθώς λόγω του ότι ο υπόγειος υδροφορέας έχει ταπεινωθεί δραματικά, το επιφανειακό νερό που έπεσε δεν προσφέρει και πάρα πολλά. Γενικότερα έπεσαν κατά μέσο όρο στην Π.Ε. Καβάλας περί τα 15 χιλιοστά, σε κάποιες περιοχές ειδικά στον δήμο Παγγαίο και λίγο παραπάνω. Η διάρκεια της βροχής στην αιχμή της διήρκεσε μια με δυο ώρες. Ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα κι αυτό είναι ένα πολύ αρνητικό στοιχείο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Δεν αποκλείεται ένας πιο δροσερός Ιούλιος με επαναλαμβανόμενους κύκλους αστάθειας – Άνοδος της θερμοκρασίας από την Παρασκευή (5/7)

Τέλος, σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ο κ. Κιβράκης επισήμανε: «Ο καιρός από την Παρασκευή (5/7) θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο κύκλος, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, όπου είχαμε πάλι αστάθεια, να έχουμε επαναλήψεις και να πάει έτσι ο Ιούλιος. Να έχουμε δηλαδή κάποιες μέρες ανά εβδομάδα αστάθεια οπότε αν επικρατήσει αυτό το σενάριο και χωρίς ακραία φαινόμενα, θα έχουμε ένα πιο δροσερό Ιούλιο σε αντίθεση με τον Ιούνιο που ήταν δραματικά πάνω από τον μέσο όρο θερμοκρασιακά. Για όλους θα είναι ευεργετική αυτή η εξέλιξη. Ας ελπίσουμε να επιβεβαιωθεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Energean προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ

Δυναμικότητα 35 δισεκ. κυβικά μέτρα με προοπτική και για...

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής...

Καβάλα: Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με τουριστικό

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ο Γιώργος Πριονίδης στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αποτελεί ιδιαίτερα...

Αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Περάμου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων...

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 – CosmoKid

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 - CosmoKids Όπως κάθε...

Συνεργασία του Δημάρχου Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ

Συνάντηση συνεργασίας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε...

28 νέοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Π.Ε. Καβάλας

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,...