Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες

Ημέρα:

spot_img

Χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης αναμένεται να σημειωθούν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης (13/12) στις ορεινές κυρίως περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ένα σύστημα, το οποίο θα δώσει χιονοπτώσεις, που υπάρχει πιθανότητα να «κατέβουν» σε πιο ημιορεινές περιοχές. Αν και στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας δεν έχει σταλεί κάποιο έκτακτο δελτίο, εντούτοις υπάρχει ετοιμότητα με τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ώστε ό,τι προκύψει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με επιτυχία.

Βροχερές οι επόμενες ημέρες – Θα επικρατήσουν νοτιάδες – Την Κυριακή (16/12) δεν αποκλείονται καταιγίδες

Γενικότερα πάντως η διάρκεια της χιονόπτωσης δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (14/12) θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας, κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου, θα επικρατήσουν νοτιάδες και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πλέον σε υψηλότερα σημεία.

Αυτό το νέο σύστημα θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τις βροχές που θα σημειώνονται κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες μέχρι και τη Δευτέρα (17/12), ενώ κάτω από ορισμένες συνθήκες στην παραλιακή ζώνη, ιδιαίτερα την Κυριακή (16/12), δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται χιονόπτωση στον Άγιο Σίλα – Υπάρχει επάρκεια σε αλάτι

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας επισημαίνει ότι για τα επόμενα 24ωρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που θα κινηθούν στις ορεινότερες περιοχές της περιφερειακής μας ενότητες και φυσικά να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Επίσης, χιονόπτωση δεν αποκλείεται και για την περιοχή του Αγίου Σίλα και του νοσοκομείου, όποτε οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα έχουν έναν ακόμη λόγο να είναι σε συναγερμό, ενώ όσον αφορά το αλάτι, υπάρχει η απαιτούμενη ποσότητα για τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν.

Ψυχρή εισβολή με χιόνια φαίνεται να μας επηρεάζει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Το επόμενο τετραήμερο θα εισέλθει η περιοχή μας γενικότερα σε μια υγρή περίοδο με φυσιολογικές, ίσως και λίγο παραπάνω, για την εποχή θερμοκρασίες, γι’ αυτό και η μορφή του υετού θα εκδηλώνεται περισσότερο με βροχή.

Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικά την Τετάρτη (19/12) αναμένεται μια ακόμη ψυχρή εισβολή και φαίνεται πιο σοβαρή η πιθανότητα για χιονόπτωση ακόμη και στον Άγιο Σίλα, ίσως και πιο χαμηλά, ωστόσο όλα αυτά με επιφύλαξη, καθώς είναι νωρίς για να υπάρχουν ασφαλή στοιχεία πρόγνωσης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...