Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε κλοιό ισχυρών βροχοπτώσεων η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε κλοιό ισχυρών βροχοπτώσεων, τουλάχιστον για μια εβδομάδα, εισέρχεται η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς η περιοχή μας θα επηρεαστεί από αλλεπάλληλα συστήματα, που θα κινηθούν από τα νοτιοδυτικά.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, θα εκδηλώνονται με τη μορφή καταιγίδων και βροχοπτώσεων που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή κυρίως από τους οδηγούς που κινούνται σε όλα τα οδικά δίκτυα, είτε επαρχιακό, είτε εθνικό, αλλά και σε αγροτικούς δρόμους

«Τα συστήματα αυτά αφορούν τις Π.Ε. Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης. Αθροιστικά θα καταγραφούν πολύ μεγάλες ποσότητες υετού και αν συνυπολογίσουμε ότι το έδαφος είναι ήδη πάρα πολύ κορεσμένο, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα. Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή κυρίως από τους οδηγούς που κινούνται σε όλα τα οδικά δίκτυα, είτε επαρχιακό, είτε εθνικό, αλλά και σε αγροτικούς δρόμους. Η ισχυρή βροχόπτωση της Δευτέρας (18/11) προκάλεσε συγκέντρωση ποσοτήτων νερού στους δρόμους και σε κάποιες περιπτώσεις φούσκωσαν χείμαρροι. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Στατιστικά οι περιοχές που έχουμε τέτοια φαινόμενα είναι ο κάμπος της Χρυσούπολης, αλλά και όλη η περιοχή της Θάσου, ειδικά εκεί όπου είχαμε τις φωτιές», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κιβράκης.

Από την Τετάρτη (20/11) θα εκδηλωθεί ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό της Δευτέρας, την Παρασκευή (22/11) κάτι ανάλογο, κ.ο.κ.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, σημείωσε ότι από την Τετάρτη (20/11) θα εκδηλωθεί ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό της Δευτέρας, την Παρασκευή (22/11) κάτι ανάλογο, κ.ο.κ.

«Άρα, για μια εβδομάδα, ίσως κι ένα δεκαήμερο, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. στην περιοχή μας θα έχουμε έντονη δραστηριότητα συστημάτων. Θερμοκρασιακά δεν θα έχουμε αξιόλογη μεταβολή. Θα είναι όπως αυτές της Δευτέρας. Άλλωστε αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των συστημάτων κι αυτό που ευνοεί τις θερμές αέριες μάζες εμπλουτισμένες με υγρασία να δίνουν αυτού του είδους τα φαινόμενα», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σ. Κιβράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...