Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

ΤΕΕ ΑΜ: Μέχρι 26 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος

Ημέρα:

Μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων των πολυτεχνικών σχολών, για να αποκτήσουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Πρόκειται για τις πρώτες εξετάσεις της περιόδου του 2024, οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η περίοδος Φεβρουαρίου – Μαρτίου, οι επόμενες θα γίνουν τον  Ιούνιο και οι μεθεπόμενες τον Οκτώβριο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

«Το δικό μας Τμήμα (Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.) είναι εξεταστικό κέντρο και δέχεται αποφοίτους πολυτεχνείων από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…»

«Οι απόφοιτοι των πολυτεχνείων όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το δικό μας τμήμα (Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.) είναι εξεταστικό κέντρο και δέχεται αποφοίτους πολυτεχνείων από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα λόγω εγγύτητας, κυρίως απόφοιτοι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την πολυτεχνική σχολή. Οι εξετάσεις είναι πάνω στο γνωστικό αντικείμενο και στην ενότητα που θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος ή στην διπλωματική εργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

«Χωρίς την άδεια άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο, δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού ένας διπλωματούχος μηχανικός…»

«Συνήθως, οι 10 στους 10 επιλέγουν ως εξεταστικό αντικείμενο την διπλωματική τους εργασία, την οποία θα πρέπει να ξέρουν να την αναπτύξουν στα μέλη της επιτροπής που αποτελείται από παλιούς μηχανικούς, που θα κρίνουν αν ο υποψήφιος έχει κατανοήσει το αντικείμενο της εργασίας και φυσικά να περάσει αυτή τη διαδικασία των εξετάσεων. Χωρίς την άδεια άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο, δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού ένας διπλωματούχος μηχανικός. Οι εξετάσεις θα δοθούν προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, μέσα σε ένα εικοσαήμερο από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων. Κάπου εκεί θα γίνουν και οι εξετάσεις για να προσέλθουν οι νέοι συνάδελφοι στην εξεταστική επιτροπή», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ,Ε,Ε, Ανατολικής Μακεδονίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...