Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΤΕΕ ΑΜ: Μέχρι 26 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος

Ημέρα:

Μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι απόφοιτοι όλων των ειδικοτήτων των πολυτεχνικών σχολών, για να αποκτήσουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Πρόκειται για τις πρώτες εξετάσεις της περιόδου του 2024, οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η περίοδος Φεβρουαρίου – Μαρτίου, οι επόμενες θα γίνουν τον  Ιούνιο και οι μεθεπόμενες τον Οκτώβριο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

«Το δικό μας Τμήμα (Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.) είναι εξεταστικό κέντρο και δέχεται αποφοίτους πολυτεχνείων από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…»

«Οι απόφοιτοι των πολυτεχνείων όλων των ειδικοτήτων, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το δικό μας τμήμα (Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.) είναι εξεταστικό κέντρο και δέχεται αποφοίτους πολυτεχνείων από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα λόγω εγγύτητας, κυρίως απόφοιτοι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την πολυτεχνική σχολή. Οι εξετάσεις είναι πάνω στο γνωστικό αντικείμενο και στην ενότητα που θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος ή στην διπλωματική εργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

«Χωρίς την άδεια άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο, δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού ένας διπλωματούχος μηχανικός…»

«Συνήθως, οι 10 στους 10 επιλέγουν ως εξεταστικό αντικείμενο την διπλωματική τους εργασία, την οποία θα πρέπει να ξέρουν να την αναπτύξουν στα μέλη της επιτροπής που αποτελείται από παλιούς μηχανικούς, που θα κρίνουν αν ο υποψήφιος έχει κατανοήσει το αντικείμενο της εργασίας και φυσικά να περάσει αυτή τη διαδικασία των εξετάσεων. Χωρίς την άδεια άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο, δεν μπορεί να εξασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού ένας διπλωματούχος μηχανικός. Οι εξετάσεις θα δοθούν προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, μέσα σε ένα εικοσαήμερο από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων. Κάπου εκεί θα γίνουν και οι εξετάσεις για να προσέλθουν οι νέοι συνάδελφοι στην εξεταστική επιτροπή», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ,Ε,Ε, Ανατολικής Μακεδονίας.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητικές, αλλά όχι αρκετές οι βροχές της Πέμπτης

Σταύρος Κιβράκης: Ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά...

Ο δρόμος Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου χρειάζεται επειγόντως επαναδιαγράμμιση

Χωρίς επαναδιαγράμμιση, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της...

Δεν υπάρχει κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ εκδόθηκε το...

Μια… ξαπλωμένη πινακίδα σε ένα επικίνδυνο σημείο

Στην κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία που σας παραθέτουμε...

Ζητούν μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα στον Αγ. Νικόλαο

Το σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας με επιστολή του προς...

Σύσκεψη στον Δήμο Θάσου με τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας

Σήμερα, 5 Ιουλίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου...

Παρουσία του Τζιόβανι το 10o Footvolley στο “Πεπόνι” – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πιστό στο ραντεβού του, το 10o Footvolley το οποίο...

H Energean Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό...