Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τα δρομολόγια προς τις παραλίες «σώζουν» το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

Κώστας Πανταζής: Ελπίζουμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά / Η οικονομική μας ενίσχυση από την πολιτεία έχει καταντήσει πλέον ένα ανέκδοτο

Σημαντική είναι η ενίσχυση των δρομολογίων του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, στις γραμμές που αφορούν το παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός του μεταφορικού οργανισμού, Κώστας Πανταζής.

«Από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, υπάρχει μια αυξημένη επιβατική κίνηση κι αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά στο ενδονομαρχιακό κομμάτι. Μιλάμε κυρίως για τις παραθαλάσσιες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας. Έτσι έχουμε ενισχύσει κατά πολύ τα δρομολόγιά μας σε όλες αυτές τις περιοχές», ανέφερε αρχικά ο κ. Πανταζής. 

Πέντε επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή των Αμμολόφων – Κάθε μισή ώρα δρομολόγια για το Παληό, την Κεραμωτή και τη Χρυσούπολη

«Για παράδειγμα στη γραμμή των Αμμολόφων έχουμε βάλει επιπλέον πέντε δρομολόγια, σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Έχουν ενισχυθεί όλες μας οι γραμμές στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Π.Ε. Καβάλας. Στη γραμμή του Παληού από τις 10.00 μέχρι τις 16.00, που είναι οι ώρες αιχμής, τα δρομολόγια είναι ανά μισή ώρα, πολύ τακτικά δηλαδή. Το ίδιο ισχύει και για τη γραμμή της Κεραμωτής, όπως και στη γραμμή της Χρυσούπολης. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε όλο το μέτωπο αυτό, χωρίς φυσικά να αφήσουμε στην άκρη όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας», σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

«Ελπίζουμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Αυτή είναι η προσδοκία μας πλέον, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά…»

«Κάνουμε μια υπέρβαση αυτή τη στιγμή. Ακόμη βέβαια δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς δεν μας βοήθησε και ο καιρός είναι αλήθεια μέχρι τώρα. Τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχει μια αύξηση της επιβατικής κίνησης. Ελπίζουμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Αυτή είναι η προσδοκία μας πλέον, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε οικονομικά. Τα έξοδα μας είναι τριπλάσια πλέον σε σχέση με το 2019. Οι τιμές των ελαστικών, των ανταλλακτικών, εκτός φυσικά από το κόστος των καυσίμων που είναι ένα καθημερινό πρόβλημα, έχουν εκτιναχθεί, δυσκολεύοντας τα πράγματα για εμάς», τόνισε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο Κώστας Πανταζής.

«Η οικονομική μας ενίσχυση από την πολιτεία έχει καταντήσει πλέον ένα ανέκδοτο. Ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα…»

Όσον αφορά τη γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας εκτίμησε ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί και σε αυτή το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ανέφερε ότι και σε αυτή τη γραμμή, τα δρομολόγια θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε ερώτηση τέλος για το αν το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας έλαβε τελικά την οικονομική ενίσχυση, η οποία πρόσφατα είχε εγκριθεί, ο κ. Πανταζής απάντησε: «Η οικονομική μας ενίσχυση από την πολιτεία έχει καταντήσει πλέον ένα ανέκδοτο. Ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα. Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια κι ακόμη δεν τα έχουμε λάβει αυτά τα χρήματα. Δυο φορές εγκρίθηκε το ποσό με νέες Κ.Υ.Α. κι ακόμη τα περιμένουμε. Μη ξεχνάμε ότι το ποσό που είχε εγκριθεί ήταν στο 1/3 από αυτό που περιμέναμε να πάρουμε. Ελπίζουμε τώρα που θα έχουμε νέα κυβέρνηση να λάβουμε αυτή την ενίσχυση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...