Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σωτήρης Ιωαννίδης: Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη με τα pos στις λαϊκές

Ημέρα:

spot_img

«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη με τα pos. Το πρόβλημα δεν είναι τα pos. Το πρόβλημα είναι η διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές και την Α.Α.Δ.Ε.».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

«Θεωρώ ότι θα πάρουμε και αυτόν τον μήνα παράταση. Δεν είναι έτοιμη η αγορά αυτή τη στιγμή για να μας καλύψει…»

«Περιμένουμε ότι θα βγει ένα μηχάνημα που θα είναι εύχρηστο καταρχήν και πρακτικά δυνατόν να λειτουργήσει σε ένα υπαίθριο χώρο, ένα μηχάνημα δύο σε ένα, δηλαδή ταμειακή και pos μαζί. Όμως δεν υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή και πρέπει να γίνει εισαγωγή και να καλυφθεί όλη η αγορά. Το δεύτερο πρόβλημα είναι αυτό που ακούμε, ότι οι εταιρείες δεν αναλαμβάνουν να πάρουν τα voucher που δίνει η κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ανασάνουμε. Μας βάζουν σε μία διαδικασία να μπούμε στα voucher, να κάνουμε αιτήσεις για να πάρουμε αυτά λεφτά και δεν τα αναγνωρίζουν οι εταιρείες. Προφανώς έχουν και αυτές τον λόγο τους. Ίσως επειδή είναι καινούργια τα μηχανήματα, πρέπει να τα εισάγουν, για να γίνει αυτό θέλει πολλά λεφτά, τα χρήματα από τα voucher δεν τα παίρνουν άμεσα από το κράτος και αντιλαμβάνομαι με το φτωχό μυαλό μου ότι δεν μπορούν κάποιοι να αντεπεξέλθουν σε όλη αυτή τη διαδικασία. Έτσι όλο αυτό μας πάει πίσω και θεωρώ ότι θα πάρουμε και αυτόν τον μήνα παράταση. Δεν είναι έτοιμη η αγορά αυτή τη στιγμή για να μας καλύψει, οπότε θεωρώ ένα μήνα ακόμη θα τον πάρουμε», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Ιωαννίδης. 

«Η κίνηση δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της. Από 15 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς…»

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς στις λαϊκές αγορές της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Η κίνηση δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της. Είχαμε μία μικρή κίνηση στη διάρκεια του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας, λόγω του ότι ήρθε και ξένος κόσμος στην πόλη μας και από τα βαλκάνια και εσωτερικός τουρισμός. Αυτό λίγο μας ανέβασε τον τζίρο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι οι μήνες που για εμάς είναι οι χειρότεροι του χρόνου. Από 15 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Το Πάσχα είναι λίγο αργά φέτος και πλέον αναμένουμε να αλλάξει η διάθεση του κόσμου, να αλλάξει ο καιρός, να κινηθεί περισσότερο ο κόσμος, να λιγοστέψουν και τα έξοδα και τα οικογενειακά βάρη, για να μπορέσουν και οι πολίτες να ανασάνουν και να βγουν λίγο περισσότερο στην αγορά. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα λόγω της ακρίβειας, όχι μόνο στην λαϊκή, αλλά και ευρύτερα στην αγορά και περιμένουμε κάπως να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο επόμενο διάστημα». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...