Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img

Οι δικηγόροι στη μάχη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

Ημέρα:

Σε 24ωρη συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν τη Δευτέρα (17/6) και οι δικηγόροι της Καβάλας, καθώς την ίδια ημέρα κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το τεκμαρτό εισόδημα.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος σημείωσε αρχικά: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας γι’ αυτό το νομοσχέδιο. Αποδεικνύεται τελικά ότι είχαμε δίκαιο».

«Στις ευρωεκλογές οι ελεύθεροι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση. Επίσης είδαμε ότι πολλοί που έχουν ήδη κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο…»

«Πέραν της νομικής υπόστασης του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία προσβάλλεται με αυτήν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπάρχουν και ουσιαστικά ζητήματα. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές οι ελεύθεροι επαγγελματίες είδαμε ότι γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση. Επίσης είδαμε ότι πολλοί που έχουν ήδη κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο και αναμένουμε στην πορεία να δούμε πόσοι ακόμη θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν από τους νέους φόρους, που επιβάλλονται επί δικαίων και αδίκων και αναφέρομαι όχι γενικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά στον δικό μας κλάδο», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι όταν κόβουμε μια παράσταση σε ένα δικαστήριο να το ανεβάζουμε αμέσως και να γίνεται διασύνδεση μέσω του mydata…»

«Είμαστε ο μόνος κλάδος, ο οποίος δηλώνει τα εισοδήματά του, με την έννοια ότι είμαστε υποχρεωμένοι όταν κόβουμε μια παράσταση σε ένα δικαστήριο να το ανεβάζουμε αμέσως και να γίνεται διασύνδεση μέσω του mydata. Ξέρει το υπουργείο Οικονομικών και η Α.Α.ΔΕ., ότι εγώ σαν δικηγόρος για παράδειγμα μέσα σε έναν χρόνο έκανα 50 παραστάσεις. Δεν μπορώ να δηλώσω λοιπόν εισόδημα 10.000 ευρώ με τις 50 παραστάσεις. Αναγκαστικά δηλώνω μεγαλύτερο εισόδημα. Κάποιος όμως που έκοψε 5 παραστάσεις σε έναν χρόνο και μη φανεί μικρό το νούμερο αυτό, καθώς υπάρχουν χιλιάδες δικηγόροι που έχουν μόνο 5 παραστάσεις, αυτοί δεν μπορεί να έχουν το τεκμαρτό όπως το υπολογίζει ο νόμος, αφού τα εισοδήματά μας κατά 90% προκύπτουν από τις παραστάσεις μας στα δικαστήρια», συμπλήρωσε ακόμη ο Γιώργος Γραμμένος.

«Είναι άδικο αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ειδικά για νέους δικηγόρους…»

«Οπότε είναι άδικο αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ειδικά για νέους δικηγόρους, που κόβουν δεν κόβουν παραστάσεις να λέει το κράτος ότι αυτός έχει κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα 10.000 ή 12.000 ευρώ. Είναι σημεία τα οποία νομίζω ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές έγιναν αντιληπτά από το υπουργείο και βλέπω κάποια σχετικά δημοσιεύματα ότι υπάρχει σκέψη αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες κι αυτό μάλιστα λέγεται ότι θα γίνει άμεσα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...