Προβληματισμό προκαλεί στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, η μικρότερη του αναμενόμενου επιβατική κίνηση στην γραμμή των Αμμολόφων.
Για το θέμα, αλλά και για την ανησυχία που προκάλεσε η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής.
Κοντά στο 30% οι πληρότητες των λεωφορείων στη γραμμή από και προς Αμμολόφους
«Το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο με ικανοποιητική επιβατική κίνηση, ωστόσο υπάρχει ένας προβληματισμός για το δρομολόγιο των Αμμολόφων. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο οι τιμές στα beach bars, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ίδιες με πέρυσι, είναι χαμηλότερες. Δεν έχω βέβαια σχηματίσει άποψη ακόμη, αλλά είχα την εντύπωση ότι θα είναι φθηνότερα από πέρυσι. Θα το δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί το θέμα. Για να δώσουμε έτσι ένα παράδειγμα περιμένοντας 100 επιβάτες σ’ ένα δρομολόγιο πήγαινε – έλα είχαμε περίπου 30 επιβάτες, κάπως έτσι. Τα δρομολόγια έχουν μπει στο σύνολό τους όπως και σε όλες τις γραμμές της παραθαλάσσιας ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας», επισήμανε αρχικά ο κ. Πανταζής.
Ενισχύονται από την 1η Ιουλίου τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Θεσσαλονίκη
«Βλέπουμε αυξημένη κίνηση προς το Παληό, την Νέα Ηρακλείτσα, την Νέα Πέραμο, ωστόσο οι Αμμόλοφοι ήταν πάντα ο top προορισμός για εμάς. Φέτος βλέπουμε ότι κάπως το αποφεύγει ο κόσμος. Βέβαια με ένα σαββατοκύριακο δεν μπορούμε να βγάλουμε με ασφάλεια συμπεράσματα, ωστόσο περιμένουμε να δούμε την συνέχεια. Δεν έχουμε προσθέσει κάποιους άλλους προορισμούς στα δρομολόγια μας. Όμως θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο από 1η Ιουλίου τα δρομολόγια μας στη γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης και νομίζω από ‘δω και πέρα είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε το επιβατικό κοινό κι όσους θέλουν να ταξιδέψουν από και προς την Καβάλα, εξυπηρετώντας τους με ασφάλεια όπως κάθε φορά και με πολύ καλές τιμές», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.
Στα 12 λεπτά το λίτρο έφτασαν οι αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου κίνησης
Τέλος, όσον αφορά τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, ο Κώστας Πανταζής υπογράμμισε: «Μας τρόμαξαν οι αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, αλλά ελπίζουμε να σταθεροποιηθούν και να πέσουν και πάλι στα επίπεδα των προηγούμενων μηνών. Είναι η εποχή που περιμένουμε να δουλέψουμε και όταν έχουμε μία τέτοια αύξηση είναι ό,τι χειρότερο. Ελπίζω αυτό να μη συνεχιστεί και να έχουμε μία ομαλότητα. Οι αυξήσεις έφτασαν περίπου στα 12 λεπτά το λίτρο, μια υπολογίσιμη αύξηση, η οποία μας προκαλεί σίγουρα μία ανησυχία. Σίγουρα δεν είναι οι τιμές που είχαμε πρόπερσι κοντά στα 2€ το λίτρο, αλλά όταν ξεπερνάει το ένα 1,40 το πετρέλαιο κίνησης σίγουρα υπάρχει ένας ο φόβος για το μέλλον».