Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Ημέρα:

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει εκεί / Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την παρουσία μας σε τουριστικές εκθέσεις, η προσωπική επαφή δεν μπορεί να αντικατασταθεί

Στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο του Τουρισμού και στις λύσεις που αναζητούνται, καθώς και στη συμμετοχή του Δήμου Θάσου στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Γιάννης Μαρκιανός.

Μιλώντας αρχικά για τη συμμετοχή του Δήμου Θάσου στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου, ο κ. Μαρκιανός υπογράμμισε: «Αυτό που αποκομίσαμε από την έκθεση του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, ήταν τα πολύ θετικά σχόλια για την παρουσία της περιοχής μας. Υπήρχε μία εξαιρετική παρουσία τόσο από τη Θάσο, όσο και από το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. συνολικά, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

«Η ρουμάνικη αγορά είναι η πρώτη στη Θάσο τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό οφείλουμε να δείχνουμε ότι αυτό το σεβόμαστε…»

«Εμείς θέλουμε η περιοχή μας να αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει στον επισκέπτη πάρα πολλές και διαφορετικές επιλογές. Χαιρόμαστε που αυτό το επικροτούν και έρχονται καλά και όμορφα αποτελέσματα, γιατί αυτό που αποκομίσαμε ήταν μόνο θετικά σχόλια. Ήμασταν από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που είχε τέτοια εκπροσώπηση, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και σε επίπεδο Δήμων. Η Θάσος στηρίζεται πάρα πολύ στους Ρουμάνους επισκέπτες. Η ρουμάνικη αγορά είναι η πρώτη στη Θάσο τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό οφείλουμε να δείχνουμε ότι αυτό το σεβόμαστε και πραγματικά εκτιμούμε ότι μας επισκέπτονται και είμαστε τόσο ψηλά στις επιλογές τους. Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι επειδή είναι αρκετοί και δεδομένοι οι Ρουμάνοι δεν θα πρέπει να έχουμε παρουσία στις εκθέσεις. Εμείς έχουμε ακριβώς την αντίθετη άποψη. Πρέπει να σεβόμαστε τον επισκέπτη και να του το δείχνουμε έμπρακτα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μαρκιανός. 

Συμμετοχή και στην έκθεση του Βελιγραδίου από την Πέμπτη (22/2) – Ακολουθεί η μεγαλύτερη της Ευρώπης στο Βερολίνο, αλλά και της Σόφιας στη Βουλγαρία

Ο κ. Μαρκιανός αναχώρησε την Πέμπτη (22/2) για το Βελιγράδι, ημέρα κατά την οποία άνοιξε τις πύλες της και η τουριστική έκθεση στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

«Μία ακόμη αγορά, αυτή της Σερβίας, που είναι πάρα πολύ σημαντική για το νησί της Θάσου. Και εκεί θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή παρουσία ως Δήμος Θάσου με κάποιες εκδηλώσεις. Η σερβική αγορά, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, είναι αρκετά σημαντική για το νησί της Θάσου και γι’ αυτό δίνουμε το «παρών» και εκεί. Ακολούθως έχουμε στις 5 με 7 Μαρτίου την τουριστική έκθεση του Βερολίνου της Γερμανίας, που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Και εκεί θα έχουμε σημαντική παρουσία με την Περιφέρεια και με πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο νησί και ενδεχομένως να υπάρχει και ένα σημαντικό ραντεβού με εκπροσώπους της Fraport για low cost αεροπορικές εταιρείες, μία κίνηση που κάνουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, μια κίνηση που αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για όλη την περιοχή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου. 

«Η παρουσία μας σε τουριστικές εκθέσεις σίγουρα είναι κάτι που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε, γιατί η προσωπική παρουσία και η προσωπική επαφή είναι κάτι τον οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί…»

«Μετά το Βερολίνο καταλήγουμε με την τουριστική έκθεση της Σόφιας της Βουλγαρίας στις 15 Μαρτίου, όπου και εκεί θα δώσουμε ένα δυναμικό «παρών», καθώς η Βουλγαρία είναι μία πάρα πολύ σημαντική αγορά για όλη την περιοχή, όχι μόνο για το νησί της Θάσου. Η παρουσία μας σε τουριστικές εκθέσεις σίγουρα είναι κάτι που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε, γιατί η προσωπική παρουσία και η προσωπική επαφή είναι κάτι τον οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Βρισκόμαστε σε μία σύγχρονη εποχή, όπου το διαδίκτυο είναι αυτό το οποίο κυριαρχεί, παρ’ όλα αυτά η προσωπική επαφή δεν μπορεί να υποτιμηθεί και παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για να γίνονται συνεργασίες και καινούργια πράγματα», ανέφερε ακόμη στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Μαρκιανός. 

«Την Πέμπτη είχαμε μία επίσκεψη στη δομή των μεταναστών στην Καβάλα για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει εκεί…»

Σχετικά τέλος με το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γενικότερα στον κλάδο του Τουρισμού, ο αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Θάσου υπογράμμισε: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε διάφορες λύσεις. Κάνουμε επαφές με διάφορα υπουργεία και μάλιστα την Πέμπτη (22/2) είχαμε μία επίσκεψη στη δομή των μεταναστών στην Καβάλα για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει εκεί. Πραγματικά υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν και να μας βοηθήσουν. Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε νεότερα και ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μία βοήθεια και επίλυση στο πρόβλημα, να παρθεί προσωπικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρόβλημα και στο νησί της Θάσου και δυστυχώς αυτό αναγκάζει πάρα πολλούς επαγγελματίες να μειώνουν τη δυναμικότητά τους, να πηγαίνουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...