Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Μέχρι 5 Ιανουαρίου συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Ημέρα:

Τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2024, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι δικηγόροι της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία αποφάσισε μεν τη λήξη της καθολικής μας αποχής, αλλά τη συνέχιση αυτής σε πάρα πολλούς τομείς των εργασιών μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος. 

«Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας…»

«Ειδικότερα απέχουμε σε ό,τι έχει να κάνει με ποινικά δικαστήρια, απέχουμε από ό,τι έχει να κάνει με τράπεζες, δηλαδή εκδόσεις διαταγών πληρωμής, συνέχιση πλειστηριασμών ή οτιδήποτε άλλο. Απέχουμε από δίκες συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και από μία σειρά άλλων περιπτώσεων ειδικότερών που είναι πιο στοχευμένες. Γενικά αυτό που ενδιαφέρει όμως τον περισσότερο κόσμο είναι αυτά τα τρία σημεία που ανέφερα, ποινικά, τράπεζες funds και ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου έχουμε πάρει απόφαση να συνεχίσουμε αυτή την αποχή μας. Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας. Εάν δηλαδή εκτός αυτού του μίνιμουμ κινητοποιήσεων που έχουμε πάρει απόφαση ως ολομέλεια θα προβούμε σε περισσότερες ή πιο σκληρές κινητοποιήσεις. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Γιώργος Γραμμένος. 

Διαμαρτυρίες του δικηγορικού κόσμου και για τον «Καλλικρατικό» δικαστικό χάρτη

«Δεν είναι όμως μόνο το φορολογικό για εμάς τους δικηγόρους που έχει ψηφιστεί. Είναι το θέμα του «Καλλικρατικού» δικαστικού χάρτη, αυτό που λέμε η συνένωση των δικαστηρίων στη χώρα. Συνένωση Εφετείων, Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων. Έχουμε παρόμοια περίπτωση στην Καβάλα, καθώς αγωνιζόμαστε για το Ειρηνοδικείο Παγγαίου, ώστε να μην καταργηθεί. Επίσης έχουμε και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι οποίες ερήμην του δικηγορικού σώματος έρχονται για διαβούλευση σε ένα νομοσχέδιο που συντάχθηκε όπως είπα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άποψη, εμείς που είμαστε μαζί με τους δικαστές και τους εισαγγελείς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να πούμε την άποψή μας, ασχέτως σαν γίνεται δεκτή ή όχι. Εν πάση περιπτώσει να θίξουμε θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αυτά που μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Δεν ερωτηθήκαμε, ήρθε ένα νομοσχέδιο για το οποίο σε αρκετά σημεία έχουμε σφοδρές αντιρρήσεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Είναι στη διαβούλευση αυτή τη στιγμή αυτό το νομοσχέδιο που σημαίνει ότι θα έρθει σύντομα και στην Βουλή μετά τις γιορτές για να γίνει συζήτηση και να ψηφιστεί», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισυλλέχθηκε η αδέσποτη σκυλίτσα στον Αμυγδαλεώνα

Η επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει...

Κυκλικός κόμβος και άλλες παρεμβάσεις στην οδό Κουντουριώτου

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από...

Συλλυπητήρια της Μητρόπολης ΦΝΘ την ἐκδημία Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου

«Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος «ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Μεγάλο το εργασιακό κόστος στον τουρισμό

Πάρης Παρασχούδης: Για να βρεις προσωπικό πρέπει να δώσεις...

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...