Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μέχρι 5 Ιανουαρίου συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Ημέρα:

Τουλάχιστον μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2024, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι δικηγόροι της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία αποφάσισε μεν τη λήξη της καθολικής μας αποχής, αλλά τη συνέχιση αυτής σε πάρα πολλούς τομείς των εργασιών μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος. 

«Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας…»

«Ειδικότερα απέχουμε σε ό,τι έχει να κάνει με ποινικά δικαστήρια, απέχουμε από ό,τι έχει να κάνει με τράπεζες, δηλαδή εκδόσεις διαταγών πληρωμής, συνέχιση πλειστηριασμών ή οτιδήποτε άλλο. Απέχουμε από δίκες συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και από μία σειρά άλλων περιπτώσεων ειδικότερών που είναι πιο στοχευμένες. Γενικά αυτό που ενδιαφέρει όμως τον περισσότερο κόσμο είναι αυτά τα τρία σημεία που ανέφερα, ποινικά, τράπεζες funds και ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου έχουμε πάρει απόφαση να συνεχίσουμε αυτή την αποχή μας. Στις 4 Ιανουαρίου θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη (14/12) έχουμε τη γενική συνέλευση στον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, όπου θα αποφασίσει το σώμα τη μορφή των κινητοποιήσεών μας. Εάν δηλαδή εκτός αυτού του μίνιμουμ κινητοποιήσεων που έχουμε πάρει απόφαση ως ολομέλεια θα προβούμε σε περισσότερες ή πιο σκληρές κινητοποιήσεις. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Γιώργος Γραμμένος. 

Διαμαρτυρίες του δικηγορικού κόσμου και για τον «Καλλικρατικό» δικαστικό χάρτη

«Δεν είναι όμως μόνο το φορολογικό για εμάς τους δικηγόρους που έχει ψηφιστεί. Είναι το θέμα του «Καλλικρατικού» δικαστικού χάρτη, αυτό που λέμε η συνένωση των δικαστηρίων στη χώρα. Συνένωση Εφετείων, Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων. Έχουμε παρόμοια περίπτωση στην Καβάλα, καθώς αγωνιζόμαστε για το Ειρηνοδικείο Παγγαίου, ώστε να μην καταργηθεί. Επίσης έχουμε και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι οποίες ερήμην του δικηγορικού σώματος έρχονται για διαβούλευση σε ένα νομοσχέδιο που συντάχθηκε όπως είπα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε άποψη, εμείς που είμαστε μαζί με τους δικαστές και τους εισαγγελείς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να πούμε την άποψή μας, ασχέτως σαν γίνεται δεκτή ή όχι. Εν πάση περιπτώσει να θίξουμε θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αυτά που μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια. Δεν ερωτηθήκαμε, ήρθε ένα νομοσχέδιο για το οποίο σε αρκετά σημεία έχουμε σφοδρές αντιρρήσεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Είναι στη διαβούλευση αυτή τη στιγμή αυτό το νομοσχέδιο που σημαίνει ότι θα έρθει σύντομα και στην Βουλή μετά τις γιορτές για να γίνει συζήτηση και να ψηφιστεί», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...