Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μανόλης Κοντοστέλιος: Ανέφικτους στόχους θέτει η διαδικασία αξιολόγησης

Ημέρα:

spot_img

Για την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση τους, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων των Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Καβάλας, Μανόλης Κοντοστέλιος. 

«Έχει βγάλει ανακοίνωση η Oμοσπονδία μας, που προκηρύσσει εκ νέου απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, μιας και η πρώτη απεργία που προκήρυξε η ομοσπονδία μαζί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κρίθηκε από τα δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική με βάση τους αντεργατικούς νόμους της Αχτσιόγλου και του Χατζιδάκη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κοντοστέλιος. 

«Όπως είναι δομημένη η διαδικασία αξιολόγησης αφορά υπηρεσίες και θέτει στόχους που εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτοι»

«Η Oμοσπονδία μας θέλοντας να καταδείξει και να καταδικάσει τη διαδικασία της αξιολόγησης με τον τρόπο που έχει μεθοδευτεί και έχει στηθεί, επαναπροκηρύσσει απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Όπως είναι δομημένη η διαδικασία αξιολόγησης αφορά υπηρεσίες και θέτει στόχους που εκ των πραγμάτων είναι ανέφικτοι. Πολλές υπηρεσίες των Δήμων έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Πώς μπορεί αλήθεια η κοινωνική προσφορά να ποσοτικοποιηθεί και να μπουν στόχοι; Δηλαδή τα κορίτσια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας θα βάλουμε στόχους για το πόσες γυναίκες θα δέχονται τη μέρα; Οι υπάλληλοι που είναι στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα τους βάλουμε στόχους πόσους κάδους θα αδειάζουν την ημέρα; Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στο ληξιαρχείο πόσες ληξιαρχικές πράξεις εκδίδουν την ημέρα; Με ποιο τρόπο θα αποδείξουμε αλήθεια ότι κάποιος υπάλληλος είναι ικανός ή μη ικανός, μη επαρκής και θα πρέπει να επιμορφωθεί για να γίνει κατάλληλος προς εργασία;», σημείωσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων των Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Καβάλας.

«Είναι έτσι δομημένο το σύστημα που επιτρέπει στις υπηρεσίες να δημιουργείται ένας διαχωρισμός σε «πατρικίους και πληβείους»

«Δεν είναι φιλοσοφικά ερωτήματα, αλλά είναι ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι προϊστάμενοι των υπαλλήλων σε καθημερινή βάση. Είναι έτσι δομημένο το σύστημα που επιτρέπει στις υπηρεσίες να δημιουργείται ένας διαχωρισμός σε «πατρικίους και πληβείους». Πατρίκιοι όσοι είναι αρεστοί στην εκάστοτε διοίκηση και πληβείοι όσοι αντιδρούν και τέλος πάντων διεκδικούν τα δικαιώματά τους, γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο ακόμα και βασικά θεμελιώδη δικαιώματα των υπαλλήλων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, να τίθενται υπό αμφισβήτηση. Πώς θα κατοχυρώσουμε τον θεσμικό ρόλο των υπαλλήλων και την ανεξαρτησία στη διοικητική τους δράση όταν γίνεται ένα νομοσχέδιο αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων, το οποίο επιτρέπει να εμφυλοχωρήσουν προσωπικά και όχι αντικειμενικά κριτήρια;», ανέφερε ακόμη ο κ. Κοντοστέλιος, ο οποίος συμπλήρωσε καταληκτικά ότι «επειδή υπάρχει μία προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας, οι υπάλληλοι καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...