Καμιά εξέλιξη με τις προσλήψεις προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β

Ημέρα:

Δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη, παρά τις εξαγγελίες, σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β., σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Μετά από όλα τα τραγικά συμβάντα που είχαμε το καλοκαίρι, χάνοντας δυστυχώς ανθρώπινες ζωές, είχαν εξαγγελθεί προσλήψεις στον χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα στο Ε.Κ.Α.Β. Αυτή τη στιγμή όμως εξακολουθούν να παραμένουν εξαγγελίες, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία κι απ’ όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Δεν υπάρχει στην ουσία κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις –  Δυστυχώς δεν ξέρουμε καν αν έχουν απλουστευτεί οι διαδικασίες…»

«Ακούμε συνέχεια για 800 θέσεις, οι οποίες θα υπάρξουν στο Ε.Κ.Α.Β. το επόμενο διάστημα, αλλά δεν ξέρουμε ποιο θα είναι αυτό το επόμενο διάστημα, Θα είναι το 2024, θα είναι σε βάθος τετραετίας; Κανένας δεν μας έχει πει αν θα είναι για παράδειγμα από τον Ιανουάριο ή από τον επόμενο μήνα. Άρα δεν υπάρχει στην ουσία κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις. Δυστυχώς δεν ξέρουμε καν αν έχουν απλουστευτεί οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε το προσωπικό σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και να τους έχουμε «ετοιμοπόλεμους» το ερχόμενο καλοκαίρι, το οποίο δεν είναι μακριά, γιατί αν ξεκινήσουν οι διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθούν θα απαιτηθεί χρόνος, αφού συνήθως ο Α.Σ.Ε.Π. κάνει ένα και δύο χρόνια. Αν απλουστευτούν οι διαδικασίες, ενδεχομένως να μπορέσουμε να προλάβουμε και να έχουμε το προσωπικό που χρειαζόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού. Άρα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι που να μας προϊδεάζει ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε επιπλέον προσωπικό, που θα ενισχύσει ουσιαστικά το έργο του υπάρχοντος προσωπικού και θα καλύψει κενά που είναι πάγια και διαρκή και στα χερσαία, αλλά και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας μας, όπου το καλοκαίρι ιδιαίτερα λόγω του Τουρισμού, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και δυστυχώς το προσωπικό δεν επαρκεί», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει καταλαγιάσει λίγο η πίεση στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, καθώς έχουμε κυρίως παθολογικά περιστατικά…»

Όσον αφορά τη φετινή θερινή περίοδο, στην οποία δοκιμάστηκαν οι αντοχές του τοπικού Ε.Κ.Α.Β. και το αν έχει πέσει η πίεση που δέχονται σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β., ο Κώστας Τσιτσιλικάκης επισήμανε: «Είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Τουρισμός ήταν αυξημένος στην περιοχή μας, είχαμε αρκετά περιστατικά. Δυστυχώς είχαμε και κάποια θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, αλλά και πνιγμούς στις θάλασσές μας. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, όπως κάθε χρόνο κάνουμε, με τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεση μας. Η αλήθεια είναι πως εδώ και μερικές εβδομάδες έχει καταλαγιάσει λίγο η πίεση στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, καθώς έχουμε κυρίως παθολογικά περιστατικά, αλλά και κάποια σποραδικά ατυχήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, όχι όμως στον αριθμό που είχαμε μέσα στο καλοκαίρι. Βέβαια χειμωνιάζει σιγά σιγά και ενδεχομένως και πάλι με τις βροχές θα έχουμε κάποια περιστατικά ατυχημάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είμαστε όπως το καλοκαίρι και ανταποκρινόμαστε πλέον λίγο πιο εύκολα στις κλήσεις, οι οποίες είναι σαφώς λιγότερες». 

«Ευελπιστούμε να μας ακούσουν οι υπεύθυνοι – Ας κάνουν και αυτοί κάτι από τη μεριά τους, να πιέσουν λίγο οι εκλεγμένοι της Π.Ε. Καβάλας, ούτως ώστε να βοηθήσουν να πάρουμε προσωπικό το επόμενο διάστημα,..»

«Συνεχίζουμε να έχουμε στη διάθεσή μας τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ, για να καλύψουμε όλα τα περιστατικά, παράλληλα μαζί με τα παθολογικά. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας γενικότερα, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να έχουμε καλύτερους χρόνους ανταπόκρισης στα επείγοντα περιστατικά. Θέλουμε να έχουμε προσωπικό για να δημιουργήσουμε βάσεις όλο το 24ωρο και από τη μεριά της Χρυσούπολης και από τη μεριά της Μουσθένης, λίγο μετά τα διόδια, ώστε να έχουμε καλύτερη πρόσβαση και στην περιοχή της Τούζλας και στην Εγνατία. Μέχρι στιγμής έχουμε μια εν μέρει κάλυψη στην περιοχή της Χρυσούπολης, στη βάση που υπάρχει στο αεροδρόμιο, δεν είναι πάντα όμως, δεν είναι όλο το εικοσιτετράωρο. Μπορεί να είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα με συγκεκριμένη βάρδια. Θα θέλαμε λοιπόν να έχουμε περισσότερο προσωπικό και ευελπιστούμε να μας ακούσουν οι υπεύθυνοι. Ας κάνουν και αυτοί κάτι από τη μεριά τους, να πιέσουν λίγο οι εκλεγμένοι της Π.Ε. Καβάλας,  ούτως ώστε να βοηθήσουν να πάρουμε προσωπικό το επόμενο διάστημα, όταν και αν θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις που έχουν εξαντληθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...