spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img

Γιάννης Μανιός: Τα ψάρια στα ιχθυοπωλεία δεν είναι αλιευμένα από ελληνικά σκάφη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, οι οποίες κάνουν πλέον τη δουλεία τους ασύμφορη.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Γρι Γρι, Γιάννης Μανιός.

Ο υπουργός έχει βρει τα μισά από αυτά που προϋπολογίζει να μας δώσει. Το τι υπολογίζουν να μας δώσουν και ποια είναι τα μισά το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό

«Την Κυριακή (4/10) βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, με αντιπροσωπεία από Αλεξανδρούπολη, Πόρτο Λάγος, Φανάρι, Κεραμωτή, Καβάλα και Χαλκιδική, όπου συμπαρασταθήκαμε στους συναδέλφους μας, κάνοντας μια ειρηνική διαμαρτυρία στη Λεωφόρο Νίκης, την οποία αποκλείσαμε για 15 λεπτά στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και επιστρέψαμε το απόγευμα της Κυριακής. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/10) στις 3, ήμασταν στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου κάναμε και εκεί έναν συμβολικό αποκλεισμό. Κατέβηκαν λιγοστοί αγοραστές με δύο γραφεία που πουλούσαν κάποια ψάρια ιχθυοτροφικά. Πλέον περιμένουμε τις απαντήσεις από μέρα σε μέρα από τον υπουργό για τα ζητήματα που έχουμε θέσει. Μέχρι σήμερα έχει βρει τα μισά από αυτά που προϋπολογίζει να μας δώσει. Το τι υπολογίζουν να μας δώσουν και ποια είναι τα μισά το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό, δεν μας έχουν πει τίποτα. Γενικότερα έχουν ξεσηκωθεί κι άλλα λιμάνια και από τα Δωδεκάνησα και η Μυτιλήνη και η Χίος, είμαστε σε κοινή γραμμή, έχουμε έναν κοινό αγώνα και η παράκτια αλιεία και η μέση αλιεία και περιμένουμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανιός. 

Να ξέρουν οι πολίτες της Καβάλας πως ό,τι ψάρι βλέπουν στα ιχθυοπωλεία της πόλης, είτε σε ψαροταβέρνες δεν είναι αλιευμένο από ελληνικά αλιευτικά σκάφη

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Καβάλας πως ό,τι ψάρι βλέπουν στα ιχθυοπωλεία της πόλης, είτε σε ψαροταβέρνες δεν είναι αλιευμένο από ελληνικά αλιευτικά σκάφη. Τα τελευταία αλιευμένα από δικά μας σκάφη που κυκλοφόρησαν στην Καβάλα ήταν την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Για ό,τι ψάρι βλέπετε στην αγορά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Είναι εισαγόμενα, αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Αυτό ήθελα να πω στο κοινό, ότι αν πάει να αγοράσει από κάποιο ιχθυοπωλείο ψάρια αυτά δεν είναι δικά μας. Δεν έχουν περάσει από την ιχθυόσκαλα, δεν έχουν καταγραφεί μέσα από εκεί. Φυσικά για να είναι εδώ σίγουρα είναι εκτελωνισμένα και νόμιμα, δεν λέμε κάτι τέτοιο προς Θεού, απλά ο καταναλωτής ας το ψάξει λίγο παραπάνω από που είναι αυτά τα ψάρια και πόσων ημερών μπορεί να είναι. Μην ξεχνάμε ότι η φουρτούνα δεν ήταν μόνο στο Αιγαίο, ήταν και στη θάλασσα του Μαρμαρά και στη Μαύρη θάλασσα. Τώρα από πού ήρθαν αυτά δεν ξέρουμε», επισήμανε καταληκτικά ο Γιάννης Μανιός.