Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Στασινός από Καβάλα: Το ΤΕΕ προσφέρει τα εργαλεία έτσι ώστε οι μηχανικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους για τους πολίτες

Ημέρα:

spot_img

Στον σημαντικό ρόλο που παίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς και στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναφέρθηκε από την Καβάλα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του ΤΕΕ Roadshow.

«Η εποχή, μας έχει βρει σε μία κρίσιμη στιγμή που το ΤΕΕ έχει αναπτύξει πολλούς ρόλους και αυτή τη στιγμή κάνουμε πολύ σημαντικά έργα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» σημείωσε ο Γιώργος Στασινός. Ειδικότερα, όπως πρόσθεσε: «εκτελούμε το σημαντικό έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη που περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα, τα οποία χρειάζεται κάποιος για μία αδειοδότηση, φτιάχνουμε το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, ψηφιοποιούμε όλα τα αρχεία των Πολεοδομιών. Ταυτόχρονα, κάνουμε Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε ολόκληρη τη χώρα, ολοκληρώνοντας τον πολεοδομικό σχεδιασμό που αναζητούμε όλοι τα τελευταία 50 χρόνια, προσφέροντας ουσιαστικά τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια».

Ερωτηθείς για την πορεία της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι «είμαστε σε έναν καλό δρόμο. είχαμε μείνει πίσω, ίσως, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει σημαντικά άλματα και το ΤΕΕ είναι πρωταγωνιστής σε αυτόν τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό».

Σχετικά με το μήνυμα που εισπράττει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, υπογράμμισε πως «καταλαβαίνουν πλέον οι πολίτες ότι το ΤΕΕ παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά τους. Περπατάτε σε έναν δρόμο που φτιάχνει ένας Μηχανικός, μπαίνετε σε ένα κτίριο που φτιάχνει ένας Μηχανικός και τις διάφορες κατασκευές που υπάρχουν τις φτιάχνει ένας Μηχανικός. Ουσιαστικά οι Μηχανικοί επηρεάζουν πάρα πολύ την καθημερινότητα του πολίτη. Άρα το ΤΕΕ προσφέρει αυτή τη στιγμή τα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν πιο άνετα οι Μηχανικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους για τους πολίτες».

Αναφερόμενος στην επέτειο των 100 χρόνων ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για «100 χρόνια ιστορίας. 100 χρόνια προσφοράς στον τόπο, στην ανάπτυξη της χώρας. Πάνω από όλα, όμως, 100 χρόνια προσφοράς των Μηχανικών στους πολίτες έτσι ώστε να υπάρχει η ανάπτυξη που υπήρχε μέχρι σήμερα, με τα άσχημα και τα καλά. Νομίζω ότι εν τέλει μπορούμε να μιλήσουμε για θετικό πρόσημο στο τι έχει προσφέρει το ΤΕΕ μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξιδεύει αυτήν την εβδομάδα σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης για να φέρει τον εορτασμό των 100 χρόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κοντά στην κοινωνία. Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την ΕλλάδαΤαξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Το «ταξίδι» του TEE Roadshow στη Μακεδονία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα από τις Σέρρες (Πλατεία Ελευθερίας) την Τρίτη 19 Μαρτίου, βρέθηκεστη Δράμα (parking Περιφερειακής Ενότητας Δράμας) την Τετάρτη 20 Μαρτίου και συνέχισε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην Καβάλα (Εθνικής Αντιστάσεως, Άγαλμα Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη – παραλία, 10:30 – 15:30). Ακολουθούν αυτήν την εβδομάδα νέοι σταθμοί του TEE Roadshow στη Θράκη, στην Ξάνθη (Πλατεία Δημοκρατίας) την Παρασκευή 22 Μαρτίου και στην Κομοτηνή (Πλατεία Ειρήνης) το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή. Η καμπάνια πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ και των Νομαρχιακών Επιτροπών, υπό το συντονισμό του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΤΕΕ και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα.

Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...