Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με εμάς, φύγετε από εδώ, φύγετε από εκεί / Από το 1927 είμαστε μέσα στην πόλη της Καβάλας, εξυπηρετούμε τους επιβάτες μας, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι

Αποφασισμένοι να «κλείσουν» την πόλη, αλλά και το λιμάνι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι οι άνθρωποι του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά και την έλλειψη αφετηρίας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης.

«Εκεί πέρα που μας έχουν πάει στο Τελωνείο κοντά στην αίθουσα αναμονής, είμαστε το «μαύρο πρόβατο». Όλοι ασχολούνται με εμάς, φύγετε από εδώ, φύγετε από εκεί…»

«Είμαστε το μοναδικό Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουμε αφετηρία μέσα στην πόλη μας. Δηλαδή ταλαιπωρείται ο κόσμος, δεν μπορεί να καθίσει μέσα στο λεωφορείο για να μεταβεί στο σπίτι του. Καθώς επίσης εκεί πέρα που μας έχουν πάει στο Τελωνείο κοντά στην αίθουσα αναμονής, είμαστε το «μαύρο πρόβατο». Όλοι ασχολούνται με εμάς, φύγετε από εδώ, φύγετε από εκεί. Θα βάλουν λέει φορτιστές για να φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στην αφετηρία μας και έχουμε γίνει το «μαύρο πρόβατο». Παίρνουμε τον δήμαρχο να μας δώσει λύση, δεν το σηκώνει το τηλέφωνο. Παίρνουμε στο Τελωνείο θα μας πάει στον εισαγγελέα λένε και οι λιμενικές αρχές μας γράφουν συνεχώς να φύγουμε. Γι’ αυτό κι εμείς θα αποφασίσουμε τώρα στο συμβούλιο μας να κάνουμε μία απεργία, να «κλείσουμε» όλη την πόλη της Καβάλας για να βρούμε μία λύση», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.

«Από το 1927 είμαστε μέσα στην πόλη της Καβάλας, εξυπηρετούμε τους επιβάτες μας, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε την πόλη και το λιμάνι ακόμη, γιατί δεν χωράμε πουθενά…»

«Εμείς είμαστε ένας κοινωνικός φορέας που εξυπηρετούμε τους επιβάτες της Καβάλας. Που να πάμε δηλαδή; Τι θα κάνουμε; Ναι, έρχονται τα πλοία και πρέπει να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες. Όλα γίνονται με συμφωνίες. Δηλαδή έρχεται ένα κρουαζιερόπλοιο και πρέπει να εξαφανιστούμε εμείς οι υπόλοιποι που τόσα χρόνια εξυπηρετούμε τον κόσμο της Καβάλας; Μας απασχολεί επίσης και το θέμα του πάρκινγκ, δεν μπορούμε να παρκάρουμε τα λεωφορεία μας. Τα έχουμε διασκορπισμένα μέσα σε όλη την πόλη της Καβάλας. Ο δήμος υποχρεωτικά έπρεπε να έχει ένα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων για να μπορούν κάποιοι που έχουν οχήματα μεγάλα να τα παρκάρουν. Δεν υπάρχει και αυτό μέσα στην πόλη μας. Αναγκαζόμαστε να τα αφήνουμε από εδώ και από εκεί γιατί το πάρκινγκ στο λιμάνι δεν μας επιτρέπει να τα βάλουμε με συνέπεια να μας γράφει η τροχαία και να έχουμε φασαρίες συνεχώς. Είναι κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Από το 1927 είμαστε μέσα στην πόλη της Καβάλας, εξυπηρετούμε τους επιβάτες μας, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Θα αναγκαστούμε να «κλείσουμε» την πόλη και το λιμάνι ακόμη, γιατί δεν χωράμε πουθενά», σημείωσε ακόμη ο κ. Μακρογιαννίδης.

Ξεκίνησε το θερινό δρομολόγιο Καλαμίτσα – Μπάτης

Τέλος, ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, αναφέρθηκε και στην έναρξη των θερινών δρομολογίων από και προς Καλαμίτσα – Μπάτη, τονίζοντας σχετικά: «Όντως κάθε χρόνο έχουμε θερινά και χειμερινά δρομολόγια. Αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με το κλείσιμο των σχολείων. Τώρα μόλις έκλεισαν τα σχολεία και εμείς περάσαμε στα θερινά δρομολόγια, ανοίγοντας και τη γραμμή Καλαμίτσας – Μπάτη για να μπορέσει ο κόσμος να πάει να κάνει τα μπάνια του». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...