Επανήλθε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

Επιβεβλημένη η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς έχει επανέλθει η επιβατική κίνηση στο Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, μετά από μια δύσκολη θερινή περίοδο, κατά την οποία σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ο μεταφορικός οργανισμός πέρασε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης, η επιστροφή των φοιτητών στην πόλη, τα μαθητικά δρομολόγια, αλλά και οι συνταξιούχοι, είναι αυτοί που κρατούν ζωντανό τον μεταφορικό οργανισμό της πόλης μας.

«Νομίζω ότι το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας βρίσκεται στο καλύτερο τάιμινγκ, μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο που είχαμε το καλοκαίρι…»

«Όντως έχουμε αυτή την περίοδο μια αυξημένη επιβατική κίνηση στο Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, μετά από μια δύσκολη θερινή περίοδο. Το Πανεπιστήμιο «δουλεύει» σε φουλ ρυθμούς, οι φοιτητές είναι εδώ κι αυτό που κάνουμε εμείς από τη μεριά μας δεν είναι τίποτα άλλο από το να τους εξυπηρετούμε. Για τον λόγο αυτό βάζουμε περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές 4 και 5, ώστε οι φοιτητές να μην δυσκολεύονται στην πρόσβαση τους από και προς το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εκτελούνται κανονικά όλα τα μαθητικά δρομολόγια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ενώ εξυπηρετούμε και κάποια νηπιαγωγεία. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους συνταξιούχους που είναι σταθεροί πελάτες μας. Νομίζω ότι το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας βρίσκεται στο καλύτερο τάιμινγκ, μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο που είχαμε το καλοκαίρι που δεν ήταν καλή σε αντίθεση με άλλους κλάδους», ανέφερε σχετικά ο κ. Μακρογιαννίδης. 

Χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις οι πληρότητες στα αστικά λεωφορεία – Επιβεβλημένη η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου – Διαρκής η προσπάθεια ανανέωσης του στόλου

Σε σχέση με τις πληρότητες γενικότερα στα δρομολόγια του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, αυτές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, χωρίς κάποιες σημαντικές αυξομειώσεις, όπως παρατήρησε ο πρόεδρος του μεταφορικού οργανισμού.

Όσον αφορά το θέμα της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο βρίσκεται στα ίδια επίπεδα εδώ και 13 χρόνια, ο κ. Μακρογιαννίδης τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί, καθώς, όπως είπε, τα πάντα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και δη το πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του οποίου είναι στα ύψη.

Αναφορικά με τον στόλο του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας που αριθμεί 41 οχήματα, ο κ. Μακρογιαννίδης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να ανανεώνεται διαρκώς, καθώς έρχονται νέα οχήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν ξέρουμε μέχρι πότε αυτό θα μπορεί να συμβαίνει, αφού τα πράγματα τα πράγματα σε οικονομικό επίπεδο, είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολα».

Κάθε πέντε χρόνια υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις οι οδηγοί του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. – Κάθε έτος περνούν από τεχνικό έλεγχο τα λεωφορεία – Συνεχίζεται η χαοτική κατάσταση με το κυκλοφοριακό 

Ερωτηθείς μ’ αφορμή τα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν στην Αρκαδία, με τον θάνατο οδηγού υπεραστικού λεωφορείου πάνω στο τιμόνι, αλλά και ενός οδηγού αστικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη που έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και αυτό να πέσει εν συνεχεία σε δίκυκλο, η οδηγός του οποίου έχασε τη ζωή της, ο κ. Μακρογιαννίδης είπε οι οδηγοί του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ανεξαρτήτου ηλικίας, περνούν από ιατρικές εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια, ενώ τα λεωφορεία από τεχνικό έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο. κάθε έτος. 

Τέλος, σε σχέση με το κυκλοφοριακό και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων στην πόλη της Καβάλας, ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι στο και μη χειρότερα. Εξακολουθούμε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου και εγώ ο ίδιος, να κατεβάζουμε τα οχήματά μας στο κέντρο, δημιουργώντας μία κατάσταση ασφυκτική. Ακόμη και τα έργα όλα να τελειώσουν, θα έχουμε αυτήν την εικόνα που βλέπουμε καθημερινά μέσα στους δρόμους της Καβάλας, όπου κυριολεκτικά επικρατεί ένας χαμός».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΘΩΜΑΣ Δημ. ΧΙΖΑΡΗΣ

(μέσα από τα μάτια του ανηψιού του Δημητρίου Χαρ....

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας έχει...

Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας: «Η γειτονιά των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου...

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...