Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

ELFE: Μονόδρομος οι συμφωνημένες τριμερείς συμβάσεις δανεισμού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Επιστολή προς το Σωματείο Εργαζομένων στην πρώην ΒΦΛ, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται ως δανειζόμενοι εργαζόμενοι, έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Ελληνικά Λιπάσματα ELFE SA.

Στο μεταξύ έγινε συνάντηση του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη με τους 135 εργαζόμενους που δεν υπογράφουν τη σύμβαση. Ο δήμαρχος αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συγκληθεί σύσκεψη τοπικών φορέων την Κυριακή στο δημαρχείο για να εξεταστεί το θέμα.

Η επιστολή της ELFE προς το Σωματείο των Εργαζομένων έχει ως εξής:

Προς: Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στην ELFE S.A.

Αγαπητοί Κύριοι,

Την 28/12/2019 ενημερωθήκατε μέσω του κυρίου Καμπούρη σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση των ενεργειών της εταιρείας μας, σε πίστη εφαρμογή του υπογραφέντος συμφωνητικού μεταξύ των μελών του σωματείου σας και της εταιρείας μας, για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων κατόπιν ELFE και ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ σχετικά με το θέμα της παράτασης του δανεισμού μέχρις ότου μπορέσει η εταιρεία μας να ολοκληρώσει την προσπάθεια εξυγίανσής της. Ενημερωθήκατε πως μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας υπογράφοντας τριμερή σύμβαση δανεισμού διαρκείας ενός έτους.

Κατόπιν επικοινωνίας των νομικών σας συμβούλων με τον κύριο Ροδουσάκη, ενημερωθήκαμε ότι το σωματείο σας, για να αποφανθεί αν θέλει να υπογράψει τις εν λόγω τριμερείς συμβάσεις, θα συγκαλούσε την 31/12/2019 και ώρα 18:30 γενική συνέλευση. Μέχρι και σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της γενικής σας συνέλευσης.

Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις προθέσεις σας να συνεχίζετε να εργάζεστε στο χώρο του εργοστασίου ως δανειζόμενοι εργαζόμενοι. Παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν ότι η εταιρεία μας δεν διατηρεί καμία παραγωγική δραστηριότητα στο χώρο του εργοστασίου. Οι συμφωνημένες τριμερείς συμβάσεις δανεισμού είναι ο μόνος δρόμος για να συνεχίσει απρόσκοπτα η εργασιακή σας σχέση με την εταιρεία μας.

Στο άνω πλαίσιο σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα τις προθέσεις σας.

Μετά τιμής,

Γεώργιος Γεωργάρας

Δ/νων Σύμβουλος ELFE S.A.

Διαφημίσεις