Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εκλογές στο ΤΕΕ με στόχο την μέγιστη δυνατή συνεργασία

Ημέρα:

Απόστολος Παυλίδης: Ξανακατεβαίνω ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών / Θα επιχειρήσουμε να διευρύνουμε τη συνεργασία που είναι ήδη σε εξέλιξη / Ήταν χρήσιμη η δια ζώσης επικοινωνία του προέδρου του Τ.Ε.Ε. με τους μηχανικούς

«Οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα για την Κυριακή 19 Μαΐου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας θα υπάρχει αυτή τη φορά, πέρα από την Καβάλα και την Δράμα, εκλογικό τμήμα και στο νησί της Θάσου».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Τ.Ε.Ε., Γιώργου Στασινού σε Καβάλα και Δράμα.

«Ξανακατεβαίνω ως υπεύθυνος – επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών»

«Να σημειωθεί ότι η ανακήρυξη των υποψηφίων των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις εκλογές ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (22/3). Σε ό,τι αφορά τον δικό μας συνδυασμό, εγώ ξανακατεβαίνω ως υπεύθυνος – επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, συνδυασμός που εκπροσωπείται πανελλαδικά, κατεβαίνει σε όλα τα περιφερειακά τμήματα και κεντρικά έχει επικεφαλής πρόεδρο τον Γιώργο Στασινό που είναι και πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Εντός της προθεσμίας καταθέσαμε τα στοιχεία του δικού μας συνδυασμού. Έγιναν διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να πετύχουμε και μία σημαντική ανανέωση του συνδυασμού», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Απόστολος Παυλίδης.

«Η στόχευσή μας θα είναι πάλι, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, η μέγιστη δυνατή συνεργασία…»

«Η στόχευσή μας θα είναι πάλι, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, η μέγιστη δυνατή συνεργασία. Το Τ.Ε.Ε. δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας. Ασφαλώς και ενδιαφερόμαστε για τα ζητήματα των μηχανικών και για την καθημερινότητά τους, αλλά κυρίαρχος ρόλος μας είναι ο θεσμικός ρόλος του τεχνικού συμβούλου της πολιτείας. Άρα λοιπόν εμείς είμαστε δίπλα στην πολιτεία, δίπλα στην εκάστοτε κυβέρνηση, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ο ρόλος μας να συμβουλεύουμε στην κατεύθυνση διευκόλυνσης πολλών πραγμάτων. Όπου δεν μπορεί το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση να ενεργήσουν, αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε. Η συνεργασία είναι το ζητούμενο για μας, το καταφέραμε στην προκειμένη περίπτωση και στις προηγούμενες εκλογές. Αυτή τη φορά θα επιχειρήσουμε, δεδομένης και της συνεργασίας που είναι ήδη σε εξέλιξη, να διευρύνουμε τη συνεργασία αυτή. Αυτή είναι η διάθεση και η πρόθεση μας και ελπίζω όλοι να επιδείξουν αντίστοιχο πνεύμα για συνεργασία και να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Παυλίδης.

«Υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα ανοιχτά αυτό το διάστημα κι ως εκ τούτου έκρινα σκόπιμο πως θα ήταν χρήσιμη μία δια ζώσης επικοινωνία του προέδρου του Τ.Ε.Ε. με τους μηχανικούς της περιοχής…»

Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη του Γιώργου Στασινού στην περιοχή μας την Πέμπτη (21/3), ο Απόστολος Παυλίδης σημείωσε: «Υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα ανοιχτά αυτό το διάστημα και ξεχωρίζω την εκτός σχεδίου δόμηση, τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών, το εθνικό μητρώο υποδομών, μία σειρά από πράγματα, τα οποία τρέχουν αυτό το διάστημα και θα τρέξουν και αμέσως μετά, όπως το μητρώο προσεισμικού ελέγχου, το οποίο και γι’ αυτό μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να ξεκινήσουν τα σεμινάρια και αμέσως μετά οι έλεγχοι. Ως εκ τούτου έκρινα σκόπιμο πως θα ήταν χρήσιμη μια δια ζώσης επικοινωνία του προέδρου του Τ.Ε.Ε. με τους μηχανικούς της περιοχής. Έτσι λοιπόν παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα, επικοινώνησα μαζί του και του ζήτησα να έρθει και πράγματι ήρθε την Πέμπτη (21/3). Πήγαμε στη Δράμα, κάναμε μία ομιλία – συνάντηση με συναδέλφους μηχανικούς εκεί και ακολούθως στην Καβάλα σε εκδήλωση που έγινε το απόγευμα. Είχε ενδιαφέρον, γιατί συζητήσαμε διάφορα ζητήματα και τέθηκαν και από τους παρευρισκόμενος προτάσεις για να ασχοληθούμε, γιατί θέλουμε να ασχοληθούμε στη συνέχεια. Άρα ήταν χρήσιμη από κάθε άποψη μια τέτοια επικοινωνία. Θα υπάρξει οπωσδήποτε και άλλη εκδήλωση στη συνέχεια, κάτι που θα προγραμματίσουμε μετά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...