Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Δύσκολος είναι ο χειμώνας για το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

Κώστας Πανταζής: Βραχνάς οι τιμές – φωτιά στα καύσιμα, αλλά και η μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων / Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι, υπάρχουν πολλές δυσκολίες γενικότερα

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσδοκά το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός του, Κώστας Πανταζής.

Μετά από μια ικανοποιητική κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, από τον Οκτώβριο και μετά η επιβατική κίνηση είναι υποτονική, όπως σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πανταζής.

«Και μόνο που καταγράψαμε μια ανοδική πορεία, ειδικά το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς…»

Σε σχέση με το συνολικό αποτύπωμα που αφήνει το 2023 στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ο Κώστας Πανταζής επισήμανε: «Σε γενικές γραμμές φέτος ήμασταν πολύ καλύτερα από τα τελευταία τρία χρόνια, που ήταν πολύ δύσκολα, με πανδημία, ενεργειακή κρίση κλπ. Δυστυχώς όμως δεν φτάσαμε τα επίπεδα του 2019, ενώ ελπίζαμε ότι θα τα φτάναμε ή ότι θα τα ξεπερνούσαμε. Έχουμε μια απόκλιση από το 2019 της τάξης του 20%. Όμως είμαστε ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές. Και μόνο που καταγράψαμε μια ανοδική πορεία, ειδικά το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει αύξηση από την επόμενη εβδομάδα και μετά και κυρίως στα δρομολόγια εκτός Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας»

Ειδικότερα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε: «Είναι μια περίοδος κατά την οποία η επιβατική κίνηση αυξάνεται παραδοσιακά. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και φέτος, καθώς προσδοκούμε να αυξήσουμε κατά τι τους τζίρους μας, όμως ακόμη κι αυτή η αύξηση δεν θα μπορέσει να απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που κουβαλάμε από τις ζημιές που είχαμε στη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει αύξηση από την επόμενη εβδομάδα και μετά και κυρίως στα δρομολόγια εκτός Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δηλαδή από και προς Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και Δράμα, όπου πολλοί πηγαίνουν για την «Ονειρούπολη». Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη επιβατική κίνηση και να βάλουμε και έκτακτα δρομολόγια στις προαναφερθείσες περιοχές αν απαιτηθεί».

Βραχνάς οι τιμές – φωτιά στα καύσιμα, αλλά και η μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τα τελευταία 13 χρόνια!

Ο Κώστας Πανταζής τόνισε επίσης με έμφαση ότι το μεγάλο πρόβλημα του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας ήταν και παραμένει οι πολύ υψηλές τιμές στα καύσιμα, που εκτοξεύουν το λειτουργικό κόστος του μεταφορικού οργανισμού.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα παραμένει η σταθερή εδώ και 13 χρόνια τιμή των εισιτηρίων, κάτι που αν συνεχιστεί θα δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι – Υπάρχουν πολλές δυσκολίες γενικότερα….»

«Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα έχουν συμπαρασύρει τα πάντα. Είναι κυριολεκτικά φωτιά οι τιμές σε ανταλλακτικά, ελαστικά και πολλά άλλα. Το εισιτήριο μας παραμένει ίδιο από το 2010 και με μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Τα έξοδά μας είναι αυξημένα σχεδόν στο 100% από το 2019. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι. Η χειμερινή περίοδος είναι πάντοτε πολύ δύσκολη για εμάς, είναι μια περίοδος συντήρησης. Το μεροκάματο βγαίνει μόλις και μετά βίας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...