Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δύσκολος είναι ο χειμώνας για το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

Κώστας Πανταζής: Βραχνάς οι τιμές – φωτιά στα καύσιμα, αλλά και η μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων / Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι, υπάρχουν πολλές δυσκολίες γενικότερα

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσδοκά το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός του, Κώστας Πανταζής.

Μετά από μια ικανοποιητική κίνηση που καταγράφηκε στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, από τον Οκτώβριο και μετά η επιβατική κίνηση είναι υποτονική, όπως σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Πανταζής.

«Και μόνο που καταγράψαμε μια ανοδική πορεία, ειδικά το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς…»

Σε σχέση με το συνολικό αποτύπωμα που αφήνει το 2023 στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, ο Κώστας Πανταζής επισήμανε: «Σε γενικές γραμμές φέτος ήμασταν πολύ καλύτερα από τα τελευταία τρία χρόνια, που ήταν πολύ δύσκολα, με πανδημία, ενεργειακή κρίση κλπ. Δυστυχώς όμως δεν φτάσαμε τα επίπεδα του 2019, ενώ ελπίζαμε ότι θα τα φτάναμε ή ότι θα τα ξεπερνούσαμε. Έχουμε μια απόκλιση από το 2019 της τάξης του 20%. Όμως είμαστε ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές. Και μόνο που καταγράψαμε μια ανοδική πορεία, ειδικά το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει αύξηση από την επόμενη εβδομάδα και μετά και κυρίως στα δρομολόγια εκτός Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας»

Ειδικότερα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε: «Είναι μια περίοδος κατά την οποία η επιβατική κίνηση αυξάνεται παραδοσιακά. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και φέτος, καθώς προσδοκούμε να αυξήσουμε κατά τι τους τζίρους μας, όμως ακόμη κι αυτή η αύξηση δεν θα μπορέσει να απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που κουβαλάμε από τις ζημιές που είχαμε στη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει αύξηση από την επόμενη εβδομάδα και μετά και κυρίως στα δρομολόγια εκτός Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δηλαδή από και προς Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και Δράμα, όπου πολλοί πηγαίνουν για την «Ονειρούπολη». Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αυξημένη επιβατική κίνηση και να βάλουμε και έκτακτα δρομολόγια στις προαναφερθείσες περιοχές αν απαιτηθεί».

Βραχνάς οι τιμές – φωτιά στα καύσιμα, αλλά και η μη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τα τελευταία 13 χρόνια!

Ο Κώστας Πανταζής τόνισε επίσης με έμφαση ότι το μεγάλο πρόβλημα του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας ήταν και παραμένει οι πολύ υψηλές τιμές στα καύσιμα, που εκτοξεύουν το λειτουργικό κόστος του μεταφορικού οργανισμού.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα παραμένει η σταθερή εδώ και 13 χρόνια τιμή των εισιτηρίων, κάτι που αν συνεχιστεί θα δημιουργήσει θέμα βιωσιμότητας στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι – Υπάρχουν πολλές δυσκολίες γενικότερα….»

«Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα έχουν συμπαρασύρει τα πάντα. Είναι κυριολεκτικά φωτιά οι τιμές σε ανταλλακτικά, ελαστικά και πολλά άλλα. Το εισιτήριο μας παραμένει ίδιο από το 2010 και με μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Τα έξοδά μας είναι αυξημένα σχεδόν στο 100% από το 2019. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε όρθιοι. Η χειμερινή περίοδος είναι πάντοτε πολύ δύσκολη για εμάς, είναι μια περίοδος συντήρησης. Το μεροκάματο βγαίνει μόλις και μετά βίας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...