Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δύο νέα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Ημέρα:

Στα δύο νέα προγράμματα που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους δραστηριότητα κι ένα δεύτερο που αναφέρεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν ανέργους για να τους απασχολήσουν στις επιχειρήσεις τους.

«Το πρόγραμμα δίνει 14.800 ευρώ σε νέους μέχρι 29 ετών και ουσιαστικά για ένα 12μηνο ενισχύει τη δραστηριότητά τους…»

«Ειδικότερα για το πρώτο και τη νεανική επιχειρηματικότητα με έμφαση στις γυναίκες, είναι ένα πρόγραμμα επαναλαμβανόμενο, ιδιαίτερα θετικό για τους νέους. Οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από τις 10 Μαΐου. Το πρόγραμμα δίνει 14.800 ευρώ σε νέους μέχρι 29 ετών και ουσιαστικά για ένα 12μηνο ενισχύει τη δραστηριότητά τους. Αυτά τα χρήματα καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Είναι μια πλειάδα δραστηριοτήτων που είναι επιλέξιμες και είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται να ενισχύσει και να βοηθήσει τους νέους στο ξεκίνημά τους», τόνισε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Το δεύτερο πρόγραμμα επιχορηγεί με 12.264 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιουργεί η επιχείρηση»

«Όσον αφορά το δεύτερο πρόγραμμα, που επίσης άρχισε στις 10 Μαΐου, αφορά 5.000 ανέργους, με έμφαση στην πράσινη οικονομία και στις γυναίκες. Επιχορηγεί με 12.264 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας που δημιουργεί η επιχείρηση. Πρόκειται για μια σύζευξη επιχείρησης και ανέργων, με την επιχείρηση να λαμβάνει αυτό το ποσό εφόσον προσλάβει τα άτομα που επιθυμεί. Άρα εδώ η επιχείρηση είναι αυτή που θα υποβάλει αίτηση μέσω της ΔΥΠΑ. Είναι δυο προγράμματα που τα βλέπουμε συχνά πυκνά από τις προκηρύξεις της ΔΥΠΑ και είναι στη σωστή κατεύθυνση, αυτού που κι εμείς ως Επιμελητήρια ζητάμε σχετικά με την ενίσχυση της απασχόλησης και της μείωσης της ανεργίας», επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας.

«Επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης ζητάνε πάνω από 200.000 εργαζόμενους και δεν μπορούν να βρουν. Φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε εισαγωγή από άλλες χώρες της Ασίας…»

Ειδικότερα για το θέμα της ανεργίας, ο Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε: «Θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία όταν ενισχύεται η απασχόληση. Μόνο έτσι θα είναι πιο εύκολο να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα της ανεργίας, η οποία έχει μειωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι επιχειρήσεις μας σε κλάδους τουρισμού και εστίασης ζητάνε πάνω από 200.000 εργαζόμενους και δεν μπορούμε να βρούμε εργαζόμενους. Φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε εισαγωγή από άλλες χώρες της Ασίας. Άρα ενισχύοντας τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους, βελτιώνοντας και τους μισθούς, τα προγράμματα αυτά είναι σε σωστή κατεύθυνση κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε».

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...