Δικλείδες ασφαλείας στις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Ημέρα:

Τέλος στις πλαστοπροσωπίες και τα ηλεκτρονικά «σκονάκια»

Περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, ώστε οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών να είναι αδιάβλητες, εμπεριέχει ο νόμος 4850, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης στην Π.Ε. Καβάλας, Αντώνης Μαστοράκης.

«Όπως ξέρουμε οι υποψήφιοι οδηγοί εξετάζονται πρώτα στη θεωρία κι αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, περνάμε στο πρακτικό κομμάτι, αυτό της οδήγησης. Μέχρι τώρα στο θεωρητικό κομμάτι εφαρμοζόταν το ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή οι υποψήφιοι εισέρχονταν στην αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων κι ο καθένας είχε τον υπολογιστή του, όπου και έδινε τις απαντήσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαστοράκης. 

«Ο κάθε υποψήφιος φωτογραφίζεται πριν μπει στην αίθουσα και ταυτοποιείται ότι είναι ο ίδιος. Παράλληλα, υπάρχει και ένας μηχανισμός, ο οποίος εντοπίζει την ύπαρξη ηλεκτρονικών συσκευών…»

«Ο νέος νόμος 4850 που ψηφίστηκε το 2021, προϋποθέτει πλέον στην πλήρη εφαρμογή του κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη εξ ολοκλήρου, αλλά τα περισσότερα που προβλέπει εφαρμόζονται και ένα από τα τελευταία που προβλέπει είναι η ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων, ώστε να είναι η διαδικασία αδιάβλητη. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη φωτογραφικής κάμερας που λαμβάνει φωτογραφικά στιγμιότυπα. Ουσιαστικά ο κάθε υποψήφιος φωτογραφίζεται πριν μπει στην αίθουσα και μέσω αυτής της φωτογραφίας ταυτοποιείται ότι είναι ο ίδιος. Παράλληλα, υπάρχει και ένας μηχανισμός μέσα στην αίθουσα, ο οποίος εντοπίζει την ύπαρξη ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, ώστε να γίνει ακόμη πιο αδιάβλητη η διαδικασία», σημείωσε στη συνέχεια ο Αντώνης Μαστοράκης. 

«Ο νόμος εφαρμόστηκε λίγο ξαφνικά και κάποιοι θορυβήθηκαν – Είναι όμως νόμος του Κράτους, δεν έχει να κάνει ούτε με τις υπηρεσίες, ούτε με τις σχολές οδήγησης…»

«Οι υποψήφιοι οδηγοί που θα πάνε να δώσουν εξετάσεις φωτογραφίζονται και έχουν κλειστά κινητά. Εφόσον κάποιο κινητό είναι ανοιχτό ή έχουν κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, εντοπίζεται και σταματάει αμέσως η διαδικασία της εξέτασης. Ο νόμος εφαρμόστηκε λίγο ξαφνικά και κάποιοι θορυβήθηκαν. Ίσως κάποιοι που είχαν «κοπεί» στις θεωρητικές εξετάσεις, να είχαν δώσει με το προηγούμενο σύστημα και μετά από μερικές εβδομάδες ξαφνικά είδαν τη νέα εφαρμογή και υπήρξε μία μικρή αναστάτωση. Είναι όμως νόμος του Κράτους, δεν έχει να κάνει ούτε με τις υπηρεσίες, ούτε με τις σχολές οδήγησης», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...

Μ. Ρήγας, Energean: Προτεραιότητες, η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η ενεργειακή μετάβαση

Ως κορυφαίες προτεραιότητες για τις κοινωνίες, τις οικονομίες και...