Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απόστολος Παυλίδης: Αναλογική εκπροσώπηση με όλες τις παρατάξεις ήταν η πρότασή μας

Ημέρα:

«Ο εκπρόσωπός της ΟΡ.ΜΗ. εξέφρασε αντίρρηση ως προς την σειρά / Η Πανεπιστημονική δήλωσε πως δεν θέλει να συμμετάσχει / Ένα μεγάλο μέρος των μηχανικών αποκλείεται ουσιαστικά από το προεδρείο»

Για αποκλεισμό της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών από το προεδρείο της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, έκανε λόγο στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της Δ.Κ.Μ., Απόστολος Παυλίδης.

«Η εκτίμησή μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι η λειτουργία του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας διασφαλίζεται και γίνεται καλύτερη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή από τους μηχανικούς, ώστε να στελεχωθούν και οι μόνιμες επιτροπές και να μπορούμε να παράγουμε θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα της περιοχής», ανέφερε αρχικά ο κ. Παυλίδης.

«Κάναμε την ίδια πρόταση σε όλες τις παρατάξεις για αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα διοίκησης…»

«Εκτιμήσαμε λοιπόν ως συνδυασμός, πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να σχηματίσουμε μία μεγάλη διοίκηση, με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές της 19ης Μαΐου. Ως πρώτος συνδυασμός στις εκλογές είδαμε όλες τις παρατάξεις ξεκινώντας από την ΟΡ.ΜΗ. Κάναμε την ίδια πρόταση σε όλες τις παρατάξεις για αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα διοίκησης. Προτείναμε δηλαδή στο σύνολο των τεσσάρων ετών της θητείας, να κάνει δύο χρόνια η Δ.Κ.Μ., ένα χρόνο η ΟΡ.ΜΗ. και ένα χρόνο να είναι οι Μηχανικοί Δράμας», σημείωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της Δ.Κ.Μ. στην Ανατολική Μακεδονία.

«Ο εκπρόσωπός της ΟΡ.ΜΗ. εξέφρασε αντίρρηση, καθώς ήθελε να μην είναι αυτή η σειρά, αλλά να είναι πρώτα η ΟΡ.ΜΗ.»

«Αυτά δεν είναι νούμερα που προέκυψαν τυχαία ή εκφράζουν καθαρά τις δικές μας εκτιμήσεις. Προκύπτουν με βάση την αναλογικότητα του ποσοστού των εκλογών. Αυτήν την πρόταση την κάναμε στην ΟΡ.ΜΗ. στις 6 Ιουνίου και αρχικά ο εκπρόσωπός της εξέφρασε αντίρρηση, καθώς ήθελε να μην είναι αυτή η σειρά, αλλά να είναι πρώτα η ΟΡ.ΜΗ., μετά εμείς και μετά οι Μηχανικοί Δράμας. Ήταν κάτι με το οποίο δεν συμφωνήσαμε, ωστόσο όταν πριν φύγουμε από την συνάντηση ρώτησα αν αυτό σημαίνει ότι δεν δέχονται την πρόταση αυτή, μου απάντησαν πως  δεν ισχύει αυτό, αλλά θέλουν χρόνο να την επεξεργαστούν και ότι θα επανέρχονταν σε δεύτερη συνάντηση τις επόμενες μέρες», υπογράμμισε ακολούθως ο κ. Παυλίδης. 

«Κάναμε ακριβώς την ίδια πρόταση σε όλους και αυτό δείχνει ότι δεν είχαμε κάποιες άλλες βλέψεις ή κάποιες άλλες σκοπιμότητες…»

«Ακολούθως πήγαμε στη Δράμα, κάναμε την ίδια ακριβώς πρόταση και στους Μηχανικούς Δράμας και εκείνοι δεν την απέρριψαν, δεν απάντησαν όμως και θετικά, ζήτησαν χρόνο να την επεξεργαστούν και να μας απαντήσουν σε δεύτερη συνάντηση. Συναντηθήκαμε στη συνέχεια με την Πανεπιστημονική, η οποία δήλωσε πως θέλει να θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο χώρο του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., αλλά χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο προεδρείο των οργάνων διοίκησης. Επίσης επικοινωνήσαμε και με την ΕΛΕ.Μ., που δήλωσε τη συμπόρευση της μαζί με τη ΔΚΜ. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι εμείς κάναμε ακριβώς την ίδια πρόταση σε όλους και αυτό δείχνει ότι δεν είχαμε κάποιες άλλες βλέψεις ή κάποιες άλλες σκοπιμότητες, περιμέναμε τις απαντήσεις από τις παρατάξεις, οι οποίες δεν μας γνωστοποίησαν τελικά το όχι ή το ναι», συμπλήρωσε σχετικά ο Απόστολος Παυλίδης.

«Δεν φαίνεται να είναι μία καλή εξέλιξη αυτή. Δηλαδή ένα τόσο μεγάλο μέρος των μηχανικών να αποκλείεται ουσιαστικά από το προεδρείο…»

«Το σκεπτικό ήταν ότι αν δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή και των τριών θα πηγαίναμε σε συζητήσεις πάλι ανά δύο όπως κάναμε και την προηγούμενη φορά και συνεργαστήκαμε με την ΟΡ.ΜΗ. Αυτές λοιπόν οι συναντήσεις οι δεύτερες δεν έγιναν ποτέ. Αναζητήσαμε αρχικά τον εκπρόσωπο της ΟΡ.ΜΗ., ο οποίος απέφυγε συστηματικά να έρθει σε επαφή μαζί μας και έτσι λοιπόν λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση, μας πληροφόρησε τηλεφωνικά πως έχει προκύψει συνεργασία της ΟΡ.ΜΗ. με τους Μηχανικούς Δράμας και άρα σχηματίζεται νέα διοίκηση χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η Δ.Κ.Μ., η οποία μαζί με την ΕΛΕΜ αθροίζει ποσοστό 42,5% περίπου. Οπωσδήποτε δεν φαίνεται να είναι μία καλή εξέλιξη αυτή. Δηλαδή ένα τόσο μεγάλο μέρος των μηχανικών να αποκλείεται ουσιαστικά από το προεδρείο δεδομένου ότι αντί να επιδείξει μια ενδεχόμενα αλαζονική συμπεριφορά η Δ.Κ.Μ., η πρόταση της ήταν συναινετική, με αναλογικότητα και εκπροσώπηση στα όργανα διοίκησης. Αλλά απέναντι σε αυτή μας την πρόταση, η απάντηση ήταν ουσιαστικά ο αποκλεισμός της Δ.Κ.Μ. Έτσι έχουν τα πράγματα και είμαι αναλυτικός για να μην υπάρχουν ερωτηματικά. Εμείς φυσικά είμαστε εκεί για τους μηχανικούς που μας στήριξαν και θα συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε σταθερά για τα ζητήματα της περιοχής», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Παυλίδης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρία drones θα επιτηρούν Δάση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Προτεραιότητα μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας Πολιτικής...

Καβάλα: Αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με τουριστικό

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ο Γιώργος Πριονίδης στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αποτελεί ιδιαίτερα...

Αναβάλλεται η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στα Κάστρα της Περάμου

Από τον δήμο Παγγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων...

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 – CosmoKid

Παράλληλες δράσεις Cosmopolis Festival 2024 - CosmoKids Όπως κάθε...

Συνεργασία του Δημάρχου Καβάλας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ

Συνάντηση συνεργασίας, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, είχε...

28 νέοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής της Π.Ε. Καβάλας

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook,...

Τίμησαν την μνήμη του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη

Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗ. Την...