spot_img

Αναγκαίες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β

Ημέρα:

Την αδήριτη ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ε.Κ.Α.Β. ανέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά ασθενών από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν την Π.Ε. Έβρου τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκης, αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα των μικτών πληρωμάτων των ασθενοφόρων, το οποίο, όπως υπογράμμισε, «είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι είναι απαράδεκτο, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει».

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις, με αφορμή και τις πυρκαγιές και τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης…»

«Όπως τονίζεται και από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτή είναι η μόνη λύση. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις, με αφορμή και τις πυρκαγιές και τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης που νομίζω ότι στέφθηκε με επιτυχία. Όλοι έδειξαν μεγάλη αυταπάρνηση. Οι δυνάμεις από το Ε.Κ.Α.Β. της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, αλλά και των Σερρών συνέβαλαν σε αυτό, έστειλαν ασθενοφόρα στην Αλεξανδρούπολη διακομίζοντας περιστατικά στο νοσοκομείο Καβάλας. Εμείς ως Καβάλα δε στείλαμε ασθενοφόρα λόγω της φωτιάς που υπήρχε στην περιοχή μας», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσιτσιλικάκης. 

«Είναι απαραίτητο να επενδύσει η κυβέρνηση και το κράτος στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα φυσικά στο Ε.Κ.Α.Β.»

«Εμείς αντίστοιχα βγάλαμε έξτρα πληρώματα συνάδελφοι διασώστες των οποίων ανακλήθηκαν τα ρεπό τους, συνέβαλαν ώστε να υπάρχουν περισσότερα πληρώματα στις βάρδιες, γιατί δεν γνωρίζαμε κατά πόσο αυτά θα ήταν χρήσιμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Ουσιαστικά είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β. είναι πάρα πολύ σημαντικός. Φαίνεται και από τις πυρκαγιές, χρειάστηκε μία εκκένωση. Οι συνάδελφοί της Αλεξανδρούπολης δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν από μόνοι τους, με τις δικές τους δυνάμεις, γιατί μιλάμε για ένα τεράστιο νοσοκομείο. Γι’ αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να επενδύσει η κυβέρνηση και το κράτος στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα φυσικά στο Ε.Κ.Α.Β., ώστε να αποφεύγουμε καταστάσεις, οι οποίες και το προηγούμενο διάστημα λόγω ελλείψεων υπήρχαν στα νησιά και φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για μικτά πληρώματα για στρατιωτικούς», ανέφερε ακόμη ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Ζητάμε μόνιμες θέσεις επαγγελματιών υγείας με την ειδικότητα διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου…»

«Η δικιά μας δουλειά το ξαναλέμε, είναι πολύ ιδιαίτερη. Χρειάζεται μεγάλο ψυχικό σθένος, εμπειρία και φυσικά οι γνώσεις, οι οποίες προσφέρονται μόνο από το Ι.Ε.Κ. του Ε.Κ.Α.Β. από όπου αποφοιτούν όλοι οι διασώστες στα πληρώματα ασθενοφόρων ως επαγγελματίες υγείας. Εύχομαι όλα αυτά να σταματήσουν, να επενδύσουν πραγματικά και να πρυτανεύσει η λογική και να καταλάβουν ότι πρέπει να επενδύσουν στη δημόσια υγεία και το επόμενο διάστημα τουλάχιστον τελειώνοντας όλοι αυτή η ιστορία με τις φωτιές, από τον Σεπτέμβριο να μπαίνουμε στη διαδικασία να προκηρύξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ζητάμε μόνιμες θέσεις επαγγελματιών υγείας με την ειδικότητα διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόστολος Μουμτσάκης: Είχε πολλές δυσκολίες η θητεία που ολοκληρώνεται

«Ο εκλογικός νόμος που υπήρχε προϋπέθετε συνεργασίες που δεν...

Ο Χρήστος Μέτιος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού του στην Π.Ε. Καβάλας

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Lucy της Καβάλας...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό...

Άντρας βρέθηκε νεκρός κοντά στην Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο

Από την Πυροσβεστική υπηρεσία ανακοινώνεται ότι ανασύρθηκε σορός άνδρα...

Βασιλική Βασιλειάδου: Στα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των μαθητών μας

Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας Με αφορμή την...

Ο Δάνης Τσιγαρατζόγλου στον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας»

Από τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» εκδόθηκε...

«Φωνάζουν» οι γονείς για την αυλή του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Μεγάλο πρόβλημα, δισεπίλυτο, αντιμετωπίζουν μαθητές και κατ' επέκταση οι...