Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλλαγή προς το καλύτερο για τον κλάδο των μηχανικών

Ημέρα:

spot_img

Σωτήρης Λαζαρίδης: Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης / Καλές οι εξελίξεις στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου / Τροχοπέδη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μετά την πολυετή οικονομική κρίση και το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε πρώτος απ’ όλους ο κλάδος της οικοδομικής δραστηριότητας και δη αυτός των μηχανικών, τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά, όπως επισήμανε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Πραγματικά υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο για τους μηχανικούς μετά την οικονομική κρίση. Όσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα και τα  προβλήματα που είχαμε με τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) φαίνεται ότι έχουν πάρει το δρόμο τους, έχει μπει το νερό στο αυλάκι, όπως λέμε», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης.

Ξεκινά σε λίγο καιρό ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων – Έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.000 μηχανικοί – Καλές οι εξελίξεις στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου – Πολύ σημαντικά για τους μηχανικούς και τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

«Και στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου έχουμε καλές εξελίξεις και εκεί θα προχωρήσουν τα θέματα νομίζω. Επίσης και με τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, όπως το «Εξοικονομώ», βοηθάνε πάρα πολύ τους συναδέλφους μηχανικούς σε όλες τις ειδικότητες σχεδόν και επίσης σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων. Έχουν δηλωθεί περίπου 18.000 κτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση προς έλεγχο, δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, αστυνομικά και πυροσβεστικά κτήρια κτλ. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.000 μηχανικοί περίπου σε αυτό και φυσικά η πλατφόρμα είναι ανοιχτή, ώστε να μπαίνουν κι άλλοι και να έχουν και αυτό το αντικείμενο εργασίας», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. 

«Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε ως κλάδος την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης…»

«Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από την περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου η οικοδομική δραστηριότητα κατέρρευσε κυριολεκτικά. Βέβαια δεν είμαστε στην περίοδο της δεκαετίας του 2000 που είχαμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που σε επίπεδο τεχνικών έργων η απασχόληση των μηχανικών εκείνη περίοδο ήταν μεγάλη. Μιλάμε για μία χρυσή εποχή που δεν ξέρω αν θα έρθει ξανά. Νομίζω όμως ότι αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί βρίσκονται στο πλαίσιο μιας καλής καθημερινότητας και μιας καριέρας επαγγελματικής, νομίζω ότι είναι καλές οι εποχές. Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε ως κλάδος την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης», ανέφερε ακόμη ο Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Πριν λίγο καιρό ήλθε σαν τροχοπέδη σε αυτήν την δραστηριότητά μας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τους νέους μηχανικούς πραγματικά το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα τους ευνοεί καθόλου…»

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. στάθηκε και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες τονίζοντας: «Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Πριν λίγο καιρό ήλθε σαν τροχοπέδη σε αυτήν την δραστηριότητά μας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Είμαστε κι εμείς ελεύθεροι επαγγελματίες, όποτε υποστήκαμε πλήγμα. Δεν φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, εφόσον βασιζόμαστε στην ψηφιακή εποχή που ζούμε. Έπρεπε να υπάρχουν τρόποι να συλλάβεις αυτόν που φοροδιαφεύγει. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το τονίζω για τους νέους μηχανικούς πραγματικά το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα τους ευνοεί καθόλου». 

Για τελευταία φορά υποψήφιος ο Σωτήρης Λαζαρίδης στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. τον ερχόμενο Μάιο

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαΐου του 2024, ο Σωτήρης Λαζαρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα είναι υποψήφιος για τελευταία φορά. «Πάμε στις εκλογές του Μάϊου και πιστεύω ότι οι μηχανικοί εκτιμώντας το έργο που έχει γίνει στη θητεία που τελειώνει, τουλάχιστον θα συμμετάσχουν στις εκλογές, θα δώσουν «το παρών» και θα ψηφίσουν την προτίμησή τους γιατί υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι σε όλες τις παρατάξεις. Προσωπικά θα είμαι για τελευταία φορά υποψήφιος», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Λαζαρίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...