Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αλλαγή προς το καλύτερο για τον κλάδο των μηχανικών

Ημέρα:

Σωτήρης Λαζαρίδης: Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης / Καλές οι εξελίξεις στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου / Τροχοπέδη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μετά την πολυετή οικονομική κρίση και το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε πρώτος απ’ όλους ο κλάδος της οικοδομικής δραστηριότητας και δη αυτός των μηχανικών, τα πράγματα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει σημαντικά, όπως επισήμανε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Πραγματικά υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο για τους μηχανικούς μετά την οικονομική κρίση. Όσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα και τα  προβλήματα που είχαμε με τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) φαίνεται ότι έχουν πάρει το δρόμο τους, έχει μπει το νερό στο αυλάκι, όπως λέμε», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Λαζαρίδης.

Ξεκινά σε λίγο καιρό ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων – Έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.000 μηχανικοί – Καλές οι εξελίξεις στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου – Πολύ σημαντικά για τους μηχανικούς και τα προγράμματα «Εξοικονομώ»

«Και στην Υ.ΔΟΜ. Θάσου έχουμε καλές εξελίξεις και εκεί θα προχωρήσουν τα θέματα νομίζω. Επίσης και με τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, όπως το «Εξοικονομώ», βοηθάνε πάρα πολύ τους συναδέλφους μηχανικούς σε όλες τις ειδικότητες σχεδόν και επίσης σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει και ο προσεισμικός έλεγχος των κτηρίων. Έχουν δηλωθεί περίπου 18.000 κτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση προς έλεγχο, δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, αστυνομικά και πυροσβεστικά κτήρια κτλ. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.000 μηχανικοί περίπου σε αυτό και φυσικά η πλατφόρμα είναι ανοιχτή, ώστε να μπαίνουν κι άλλοι και να έχουν και αυτό το αντικείμενο εργασίας», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. 

«Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε ως κλάδος την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης…»

«Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από την περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου η οικοδομική δραστηριότητα κατέρρευσε κυριολεκτικά. Βέβαια δεν είμαστε στην περίοδο της δεκαετίας του 2000 που είχαμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που σε επίπεδο τεχνικών έργων η απασχόληση των μηχανικών εκείνη περίοδο ήταν μεγάλη. Μιλάμε για μία χρυσή εποχή που δεν ξέρω αν θα έρθει ξανά. Νομίζω όμως ότι αυτή τη στιγμή οι μηχανικοί βρίσκονται στο πλαίσιο μιας καλής καθημερινότητας και μιας καριέρας επαγγελματικής, νομίζω ότι είναι καλές οι εποχές. Είμαστε σε μία καλή περίοδο που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα βιώσαμε ως κλάδος την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης», ανέφερε ακόμη ο Σωτήρης Λαζαρίδης.

«Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Πριν λίγο καιρό ήλθε σαν τροχοπέδη σε αυτήν την δραστηριότητά μας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που τους νέους μηχανικούς πραγματικά το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα τους ευνοεί καθόλου…»

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. στάθηκε και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες τονίζοντας: «Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα. Πριν λίγο καιρό ήλθε σαν τροχοπέδη σε αυτήν την δραστηριότητά μας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Είμαστε κι εμείς ελεύθεροι επαγγελματίες, όποτε υποστήκαμε πλήγμα. Δεν φοροδιαφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, εφόσον βασιζόμαστε στην ψηφιακή εποχή που ζούμε. Έπρεπε να υπάρχουν τρόποι να συλλάβεις αυτόν που φοροδιαφεύγει. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το τονίζω για τους νέους μηχανικούς πραγματικά το τεκμαρτό εισόδημα δεν θα τους ευνοεί καθόλου». 

Για τελευταία φορά υποψήφιος ο Σωτήρης Λαζαρίδης στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. τον ερχόμενο Μάιο

Τέλος, όσον αφορά τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μαΐου του 2024, ο Σωτήρης Λαζαρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα είναι υποψήφιος για τελευταία φορά. «Πάμε στις εκλογές του Μάϊου και πιστεύω ότι οι μηχανικοί εκτιμώντας το έργο που έχει γίνει στη θητεία που τελειώνει, τουλάχιστον θα συμμετάσχουν στις εκλογές, θα δώσουν «το παρών» και θα ψηφίσουν την προτίμησή τους γιατί υπάρχουν άξιοι συνάδελφοι σε όλες τις παρατάξεις. Προσωπικά θα είμαι για τελευταία φορά υποψήφιος», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Λαζαρίδης.  

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητικές, αλλά όχι αρκετές οι βροχές της Πέμπτης

Σταύρος Κιβράκης: Ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά...

Ο δρόμος Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου χρειάζεται επειγόντως επαναδιαγράμμιση

Χωρίς επαναδιαγράμμιση, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της...

Δεν υπάρχει κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ εκδόθηκε το...

Μια… ξαπλωμένη πινακίδα σε ένα επικίνδυνο σημείο

Στην κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία που σας παραθέτουμε...

Ζητούν μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα στον Αγ. Νικόλαο

Το σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας με επιστολή του προς...

Σύσκεψη στον Δήμο Θάσου με τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας

Σήμερα, 5 Ιουλίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου...

Παρουσία του Τζιόβανι το 10o Footvolley στο “Πεπόνι” – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πιστό στο ραντεβού του, το 10o Footvolley το οποίο...

H Energean Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό...