Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα καύσιμα «καίνε» το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ημέρα:

spot_img

Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα αποτελεί τον μεγάλο βραχνά του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, καθιστώντας παράλληλα μη βιώσιμα τα δρομολόγιά του, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο επανεκλεγείς πρόεδρος του εν λόγω μεταφορικού φορέα, Κώστας Πανταζής.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Πανταζής, το βασικό έξοδο του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. είναι το πετρέλαιο κίνησης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι με αυτές τις τιμές δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει εύρυθμα ο οργανισμός.

«Ζητάμε να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Είναι μονόδρομος αυτό – Η κατάσταση είναι τραγική…»

«Δεν βγαίνει αυτό το κόστος. Είναι δυσβάσταχτο για εμάς. Ζητάμε να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Είναι μονόδρομος αυτό. Κανένα δρομολόγιο μας δεν είναι βιώσιμο στην παρούσα φάση. Από τα 1,10 ευρώ το λίτρο σήμερα είμαστε στα 1,60 ευρώ το λίτρο και έπεται συνέχεια στις αυξήσεις των τιμών. Η κατάσταση είναι τραγική. Τέτοιες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης, απ’ όσο θυμάμαι, δεν έχουμε βιώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Είναι ιστορικά οι υψηλότερες τιμές», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Δεν συζητάμε πια για κέρδος, ούτε καν το κόστος δεν καλύπτουμε. Δεν βγαίνουν ούτε τα πετρέλαια – Γίνεται αγώνας στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. για να κρατηθούν ζωντανές οι συγκοινωνίες…»

Ακολούθως επισήμανε ότι η εκτόξευση των τιμών στα υγρά καύσιμα βρίσκει το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας σε μια στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει στην ουσία επιβατική κίνηση.

«Τα δρομολόγια μας έχουν πέντε και δέκα άτομα! Δεν συζητάμε πια για κέρδος, ούτε καν το κόστος δεν καλύπτουμε. Δεν βγαίνουν ούτε τα πετρέλαια, όπως λέμε λαϊκά. Δεν βάζουμε άλλα έξοδα, μισθοδοσία οδηγών, τα λειτουργικά έξοδα των σταθμαρχείων κλπ. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι γίνεται ένας αγώνας αυτή τη στιγμή στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. για να κρατηθούν ζωντανές οι συγκοινωνίες. Επί δυο χρόνια επωμιζόμαστε ένα τεράστιο κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πανταζής.

«Είναι λογικό να αλλάξουμε στρατηγική και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με αυτές τις συνθήκες»

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αναπροσαρμογές ή και περικοπές στα δρομολόγια στην περίπτωση που η ενεργειακή κρίση διαρκέσει και τους επόμενους μήνες, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Είναι λογικό να αλλάξουμε στρατηγική και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με αυτές τις συνθήκες. Αυτά τα δυο χρόνια οι μέτοχοί μας δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για να το πάνε στο σπίτι τους. Όλες τις ζημιές τις καλύπτουν οι ίδιοι από την τσέπη τους. Μέχρι πότε θα το κάνουν αυτό; Έχουν κάνει επενδύσεις αγοράζοντας νέα λεωφορεία, έχουν δάνεια στις τράπεζες. Όλα αυτά είναι βαρίδια. Ο συνδυασμός υψηλά καύσιμα με μικρή επιβατική κίνηση είναι εκρηκτικός. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η πανδημία, να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

«Είναι τραγική η κατάσταση, τόσο στα τοπικά δρομολόγια, όσο και σε αυτά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Όσον αφορά την πληρότητα των δρομολογίων, ο κ. Πανταζής τόνισε: «Τα δρομολόγια τα κρατάμε με νύχια και με δόντια. Όμως τα λεωφορεία πηγαίνουν κι έρχονται με δέκα και δεκαπέντε άτομα. Είναι τραγική η κατάσταση, τόσο στα τοπικά δρομολόγια, όσο και σε αυτά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενίσχυση από το κράτος, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι που να αφορά την ενίσχυση μας από το κράτος σε οικονομικό επίπεδο. Περιμένουμε».

«Μας δόθηκε η εντολή να συνεχίσουμε για άλλη μια τετραετία. Η επανεκλογή μας και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφοι μας γεμίζει σίγουρα με ευθύνη σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας…»

Τέλος, σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου, ο κ. Πανταζής δήλωσε: «Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε απόλυτα ομαλά. Η συμμετοχή ήταν καθολική. Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν για άλλη μια φορά θετική προς το πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου. Μας δόθηκε η εντολή να συνεχίσουμε για άλλη μια τετραετία. Η επανεκλογή μας και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν μας γεμίζει σίγουρα με ευθύνη σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας. Τα δυο χρόνια από τα τέσσερα της προηγούμενης θητείας μου ήταν μέσα στην πανδημία, γεμάτα δυσκολίες και προβλήματα. Ελπίζουμε σε αυτή τη θητεία να περιοριστούμε σε λίγους ακόμη δύσκολους μήνες και να απαλλαγούμε από όλα τα προβλήματα».

Ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μετόχων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας και εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Κώστας Πανταζής

Αντιπρόεδρος: Μακάριος Σωτηριάδης

Μέλη: Γιώργος Τσίπος, Κώστας Τσεμαλίδης, Χρήστος Τουμανίδης, Δημήτρης Τσαμαλίκος και Στέλιος Χατζάτογλου

Ενίσχυση με 181.260 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κάνει γνωστό ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ενισχύεται με το ποσό των 181.260 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, για τον εκσυγχρονισμό των λεωφορείων.

Η σχετική απόφαση, την οποία υπογράφει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ.

Εντάσσεται στη δράση με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου (Β’ κύκλος)».

«Το δίκαιο αίτημα ιδιοκτητών και οδηγών υλοποιείται. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Λαζαρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...