Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster

Ημέρα:

spot_img

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προετοιμάζεται με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη, τις 15 εταιρείες Μέλη του cluster.

H «Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.

Στόχος της συνάντησης των 15 εταιρειών προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster, είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο σχηματισμός, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το eMT cluster στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος τεχνολογιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το οποίο θα επιταχύνει και ταυτόχρονα θα μειώνει το κόστος της προσαρμογής των επιχειρήσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ενός υψηλής κλάσης κόμβου τεχνολογικής αριστείας – σημείου αναφοράς της καινοτομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, στην προσέλκυση επιστημόνων και στην αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας και της χώρας.

Πεδία εφαρμογής του eMT cluster είναι η Αγροδιατροφή, η Μεταποίηση, ο Μετασχηματισμός του Ανθρώπινου Δυναμικού και η Αστική Κινητικότητα.

Οι εταιρείες Μέλη του cluster που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και να γευτούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, είναι οι ακόλουθες:

  • Alpha Plan Consultans: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και μελετητικού έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Geosense: Παροχή λύσεων στον κλάδο της Γεωπληροφορικής (drones, Ρομποτικά Συστήματα, κτλ.).
  • Explicit AI: Παροχή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (ΙοΤ, ML, ΑΙ) για τη βελτιστοποίηση και την αποδοτικότητα των ζωικών εκτροφών.
  • ATC: Παροχή και υποστήριξη καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες.
  • OTS: Ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων σε Φορείς, Δημόσιο Τομέα και άλλους Οργανισμούς.
  • MyIP net-Works: Υπηρεσίες Internet και
  • Seems: Ανάπτυξη λύσεων «ΙοΤ» με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την υποστήριξη βιομηχανικών μονάδων.
  • Genet: Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών που σχετίζονται με την εμπορική, οργανωτική και επικοινωνιακή λειτουργία επιχειρήσεων.
  • Vertitech: Διαχείριση εκπαιδευτικών συστημάτων και ανάπτυξη λογισμικών με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε εφαρμογές κάθετων αγορών.
  • Act4energy: Υπηρεσίες προσομοίωσης διεργασιών, βελτιστοποίησης σχεδιασμού και αύξησης απόδοσης νέων και υφιστάμενων εγκαταστάσεων παραγωγής βιοαερίου.
  • ΦΜ Επιχειρείν: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.
  • Ten06: Παροχή υπηρεσιών με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας, την πρόσβαση σε διευρυμένο κύκλο πελατών και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων.
  • Lioncode: Υλοποίηση έργων e-commerce, πληροφοριακών συστημάτων, mobile εφαρμογών και digital marketing.
  • EFB: Ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων εφαρμοσμένης ψηφιακής τεχνολογίας και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης, στους τομείς της Πρωτογενούς Παραγωγής, των Logistics και του Περιβάλλοντος.
  • Cogninn: Παροχή τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως ίντερνετ και τηλεπικοινωνίες, βιοιατρική, οικονομικά, ηλεκτρονική και ενέργεια.

Η Πρώτη Συνάντηση Μελών eMT cluster πραγματοποιείται από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, που σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής στο φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παραμένει πιστή στην αποστολή να συμβάλλει στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην οποία δραστηριοποιείται.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...