Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέα εμπόδια στην αλιεία εξαιτίας της ποσειδωνίας

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο Αργύρη Καλλιανιώτη, είχαν την Τετάρτη (28/9) αλιείς, μέλη του Συλλόγου Μηχανοτρατών «Αγία Ειρήνη», καθώς και συνάδελφοι τους από την Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την απαγόρευση αλιείας στη ζώνη ποσειδωνία, η οποία στην ουσία τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει η νέα αλιευτική περίοδος.

Η συγκεκριμένη απόφαση ψηφίστηκε στις 16 Απριλίου και κοινοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Μαΐου. Προβλέπει την απαγόρευση αλιείας  με μηχανότρατες και γρι – γρι, στα μέρη της ποσειδωνίας (φύκια κλπ). Ενημέρωση για την απόφαση αυτή οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας έλαβαν στην ουσία πριν από δυο εβδομάδες.

Αίτημα τους είναι πλέον να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση, ώστε να αποδειχθεί ότι η ποσειδωνία είναι πιο κοντά στην ακτή.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανοτρατών «Αγία Ειρήνη», Παράσχος Αγανικόλας, ο διευθυντής του ΙΝ.ΑΛ.Ε., Αργύρης Καλλιανιώτης, τους ενημέρωσε για το πως μπορούν να κινηθούν σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση του προβλήματός τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας έχουν ήδη ακολουθήσει την νομική οδό.

– Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Στην ουσία η απαγόρευση αυτή θα επιβαρύνει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα κάθε σκάφους, αφού μας υποχρεώνει να αλιεύουμε σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 4 μιλίων από την στεριά. Αυτό σημαίνει αυξημένο κόστος καυσίμων και περισσότερες εργατοώρες, που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Αγωνιζόμασταν το προηγούμενο διάστημα να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις από την επέκταση του δικτύου Natura και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία άλλη απόφαση, που επιβάλλει ακόμη χειρότερους όρους στην επαγγελματική αλιεία, δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανοτρατών «Αγία Ειρήνη», Παράσχος Αγανικόλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...