Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ Καβάλας: “Στο ίδιο έργο θεατές οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ!”

Ημέρα:

spot_img

Με απύθμενο θράσος και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η εργοδοσία εξαπέλυσε νέο κύμα επίθεσης και μάλιστα Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Με τη γνώριμη και από το παρελθόν μέθοδο της ίδρυσης «νέας» εταιρείας προσπαθεί να «ξεμπερδέψει» με το συμφωνητικό – συμβιβασμό που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι και με το οποίο επέστρεψαν στις δουλειές τους, έπειτα και από τη δικαστική δικαίωσή τους. Τους καλούν τώρα να υπογράψουν νέο συμφωνητικό «δανεισμού» από την ELFE με σαφώς χειρότερους όρους,  καθώς παύει η λειτουργία της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.» παρά τη διεθνή της βράβευση (!!!) λίγες μέρες πριν για … την ασφάλεια των εργαζομένων (!) και την περιβαλλοντική τήρηση των διεθνών κανόνων (!).

Ο «επιχειρηματίας της χρονιάς» που μετά Βαΐων και κλάδων πήρε τη ΒΦΛ τζάμπα και τη φόρτωσε με νέα χρέη – παρά την τεράστια κερδοφορία και την άνοδο της παραγωγικότητας όλα τα τελευταία χρόνια, που προήλθαν από τον κόπο των εργατών και ιδιαίτερα από τη στυγνή εκμετάλλευση των εκατοντάδων εργολαβικών συμβασιούχων που δουλεύουν με την ομηρία της ανανέωσης των ολιγόμηνων συμβάσεων – τώρα και μετά τη νέα «διεθνή διάκριση» … προχωρά αποφασιστικά στο επόμενο βήμα.

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ που υπογράμμιζε ακριβώς μετά και τη δικαστική δικαίωση ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να επαγρυπνούν, με τον αγώνα τους να κατοχυρώσουν την όποια δικαστική «νίκη», να διεκδικήσουν από κοινού με τους συναδέλφους των υπόλοιπων εταιρειών το δικαίωμα για ίση αμοιβή, για ίδια εργασία, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χημικής βιομηχανίας.

Υπογραμμίζαμε τότε ότι δεν χωρούν πανηγύρια. Ότι η (τότε) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάρει συγχωροχάρτι για τη συνολική της αντεργατική πολιτική, που με το τρίτο μνημόνιο εφάρμοσε την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους. Ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα όλων των εργατών, παλιών και νέων, όσων περήφανα και για πολλούς μήνες άντεξαν σε έναν αγώνα πέρα για πέρα δίκαιο, αλλά και αυτών που λύγισαν αλλά δεν συντάσσονται με την πλευρά της εργοδοσίας. Επισημαίναμε τότε, το λέμε και σήμερα, ότι το εργοστάσιο ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Το ΚΚΕ στηρίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου να μην υπογράψει τις νέες συμβάσεις δανεισμού, που καταργούν στην πράξη όλα αυτά για τα οποία μάτωσαν για περίπου δύο χρόνια οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Το σωματείο έστω και τώρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η ενότητα όλων των εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο.

Παράλληλα να εκφραστεί αλληλεγγύη από τα υπόλοιπα ζωντανά σωματεία της Καβάλας. Να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων με μπράβους – σεκιούριτι να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στην πύλη του εργοστασίου διώχνοντας τους συναδέλφους της βάρδιας.

Να μην περάσει δε απαρατήρητο ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μιλάμε για την ίδια εταιρεία σεκιούριτι που επιστρατεύουν και οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Καβάλας για να «περιφρουρήσουν» τις νοθείες τους!

Οι εργάτες της ΒΦΛ μπορούν τώρα να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα δώσουν ώθηση στον αγώνα τους. Να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Να μην αποδεχτούν τους κάθε λογής καλοθελητές που έκαναν πολιτική καριέρα στις πλάτες τους και που κάνουν σήμερα «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση, «παραβλέποντας» ότι η ΝΔ συνεχίζει την αντεργατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και οι δυο υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ο ένας τη βαφτίζει «δίκαιη» και ο άλλος «για όλους» για να κρύψουν τη βαρβαρότητά της. Να βάλουν ως προμετωπίδα του αγώνα τους την ανάγκη για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας στα πλαίσια μιας ριζικά διαφορετικής οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με τον πλούτο και το κράτος στα χέρια των εργατών.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της. Είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου με όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογική σύμβαση τουλάχιστον με όσα προέβλεπε ο Οργανισμός του 2009, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

2/1/2020

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...