Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ικανοποιητική η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Καπνεργάτη το πρωί της Τρίτης (18/2), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για το νέο ασφαλιστικό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του ΠΑΜΕ, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Αντιδρούμε στα προωθούμενα σχέδια όλων των κυβερνώντων να λεηλατήσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία για να τα δώσουν μποναμά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες…»

Ο Βασίλης Ποιμενίδης, αντιπρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Σήμερα σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν με μαζικό τρόπο μετά από αρκετό καιρό. Αντιδρούμε στα προωθούμενα σχέδια όλων των κυβερνώντων να λεηλατήσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία για να τα δώσουν μποναμά στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Εμείς βγαίνουμε στον δρόμο και φωνάζουμε δυνατά ότι δεν θα περάσουν αυτά».

«Δεν θα αφήσουμε σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εργοδοσία να βάλει τα κοράκια, τις μεγάλες εταιρείες τις ασφαλιστικές να μας κοροϊδεύουν»

Από τη μεριά του ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού Καβάλας δήλωσε: «Σήμερα κινητοποιούμαστε, κάνουμε απεργία και στάση εργασίας για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ασφάλεια, να μη γίνει η ασφάλεια για λίγους. Σήμερα αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος είναι ότι η κοινωνική ασφάλεια δεν χαρίστηκε από καμία κυβέρνηση. Η κοινωνική ασφάλεια κερδήθηκε με αγώνες πολλές φορές αιματηρούς και είμαστε υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούμε. Δεν θα αφήσουμε σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εργοδοσία να βάλει τα κοράκια, τις μεγάλες εταιρείες τις ασφαλιστικές να μας κοροϊδεύουν. Κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία πρέπει να απομακρυνθεί. Θα πρέπει να είναι δωρεάν η υγεία για όλους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο οι συντάξεις, είναι η καθημερινή μας ζωή, είναι τα χρήματα που παίρνουν οι νέες μητέρες, είναι οι άδειες που παίρνουμε, δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει».

«Μιλάμε όχι για απλές μειώσεις, αλλά για σφαγή των συντάξεων»

Τέλος, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων της ΒΦΛ, δήλωσε: «Χθες ο κ. Βρούτσης κατέθεσε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο μας λέει ότι θα υπάρχει βιωσιμότητα για 50 χρόνια Αν καθίσουμε να δούμε αναλυτικά από το 2010 μέχρι σήμερα πραγματικά έχουμε δει στις συντάξεις μας μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές όχι απλές μειώσεις, μιλάμε για τη σφαγή των συντάξεων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...