Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση για την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας

Ημέρα:

spot_img

Την ικανοποίηση του για την σημαντική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με 9 συναδέλφους του, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει σωστή κατανομή τους, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, ενώ για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των μοτοσικλετών που χρησιμοποιεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

«Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε όλους αυτούς που προσπάθησαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα…»

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το έτος που διανύουμε. Ο αριθμός που ανακοινώθηκε είναι πραγματικά πολύ μεγάλος, δεν τον έχουμε δει ξανά σε επίπεδο Καβάλας. Τα τελευταία δυο χρόνια είναι αλήθεια ότι είχαμε σημαντική ενίσχυση με 5 ή 6 άτομα, σε σχέση με όσα είχαμε ζήσει παλιότερα με 0 ή 1 και 2 μόλις άτομα, νούμερα πραγματικά τραγικά για τις τεράστιες ανάγκες που έχει η Π.Ε. Καβάλας. Τότε καυτηριάζαμε αυτά τα νούμερα, τώρα οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε όλους αυτούς που προσπάθησαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Νίκος Ίμβρος.

«Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, πρέπει να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν σε υπηρεσίες και περιοχές όπου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη»

«Δεν προέκυψε τυχαία αυτό. Χρειάζεται πολιτική βούληση και παρέμβαση. Πρόκειται για 9 άτομα συν 1 υπαστυνόμος που έτσι κι αλλιώς θα πήγαινε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις με την αλλαγή του βαθμολογίου. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο που πραγματικά ασχολήθηκε, το ζητήσαμε και προσφέρθηκε να βοηθήσει προσωπικά, αλλά και τους δυο βουλευτές, Μάκαριο Λαζαρίδη και Γιάννη Πασχαλίδη. Υπήρχε η διάθεση να βοηθήσουν και αποδείχτηκε και στην πράξη. Με μια καλή κατανομή, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, πρέπει να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν σε υπηρεσίες και περιοχές όπου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη», συμπλήρωσε ακολούθως ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε.Κ.

Θάσος, Νέα Πέραμος και Οφρύνιο αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με το προσωπικό – Σημαντική ενίσχυση απαιτείται και για το Τμήμα Τροχαίας

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ίμβρο, η κατανομή γίνεται εσωτερικά από την Α.Δ.Κ. μέσα από συμβούλιο που συγκροτείται με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, όπου το σωματείο έχει μια ψήφο στο 5μελες συμβούλιο.

«Το συμβούλιο θα πρέπει να τους τοποθετήσει εκεί που υπάρχουν ανάγκες κι όχι εκεί που μπορεί να υπάρξουν άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχουν ανάγκες και είναι πολλές. Η Θάσος είναι η πρώτη. Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δεν λύνεται εύκολα. Με τις ελάχιστες ενισχύσεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν παραμένει σημαντικό το πρόβλημα. Βέβαια το καλοκαίρι έχουμε κάποιες ενισχύσεις, αλλά σε μόνιμη βάση χρειάζεται προσωπικό. Οι περιοχές επίσης Νέας Περάμου και Οφρυνίου, ειδικά το καλοκαίρι, έχουν σημαντικό πρόβλημα ακόμη και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Επίσης σημαντικό είναι το πρόβλημα στο Τμήμα Τροχαίας. Μέσα στην πόλη υπάρχουν ελάχιστες δυνάμεις. Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας είναι τεράστιο. Οι δυνάμεις είναι πολύ μικρές. Χρειάζεται προσωπικό για να μπορεί να υπάρχει προσωπικό έξω προληπτικά κι όχι κατασταλτικά, σε καίρια σημεία εντός και εκτός πόλης», ανέφερε σχετικά ο κ. Ίμβρος.

 «Θα μπορούσε να ήταν καλύτερα ενισχυμένος ο στόλος μας σε περιπολικά – Το τεράστιο πρόβλημα όμως που θα μας απασχολήσει καιρό είναι οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ…»

 Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση του στόλου σε περιπολικά αλλά και μοτοσικλέτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος απάντησε: «Δυστυχώς αυτά τα νέα περιπολικά που βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας δεν φτάνουν στην Α.Δ.Κ. Είναι με διαγωνισμούς και προγράμματα εξωτερικών συνόρων ή ΕΣΠΑ κάποιων Περιφερειών και πηγαίνουν σε Διευθύνσεις που έχουν σύνορα και αντίστοιχα έτρεξαν προγράμματα. Κάποτε ο αείμνηστος περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης είχε τρέξει ένα πρόγραμμα από την ΠΑΜΘ και πριν ένα χρόνο ήρθαν κάποια νέα περιπολικά στην Καβάλα, βοήθησαν να ανανεωθεί ο στόλος. Θα μπορούσε όμως να ήταν καλύτερα ενισχυμένος ο στόλος μας σε περιπολικά. Το τεράστιο πρόβλημα όμως που θα μας απασχολήσει καιρό είναι οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κυκλοφορούν στους δρόμους από το 2012, δεν έχουν αντικατασταθεί, έχουν χιλιάδες χιλιόμετρα γραμμένα και ευτυχώς που οι συνάδελφοι που τις χρησιμοποιούν τις προσέχουν πολύ και είναι λειτουργικές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν αντικατασταθεί. Πολύ περισσότερο σε μια υπηρεσία που είναι η βιτρίνα της αστυνομίας, αλλά και είναι μια υπηρεσία που οι πολίτες την έχουν αγκαλιάσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...