Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η έλλειψη προσωπικού «αγκάθι» για το ΕΚΑΒ

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα και τη Θάσο βρέθηκε την Τετάρτη (12/5), ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, όπου και συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ ακολούθως παρέστη σε τρισάγιο που τελέστηκε στο Γ.Ν.Κ., στη μνήμη του νοσηλευτικού προσωπικού που έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό εν ώρα καθήκοντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή μας, ο κ. Παπαευσταθίου είχε συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνο Κλειτσιώτη, τον αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη κι ακολούθως βρέθηκε στη Θάσο, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Λευτέρη Κυριακίδη και τους αρμόδιους των υγειονομικών αρχών του νησιού.

Πρώτο και κύριο θέμα που ετέθη στον κ. Παπαευσταθίου από το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ήταν αυτό της έλλειψης προσωπικού

Για τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Παπαευσταθίου από το Σωματείο Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

«Παραθέσαμε στον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Του μιλήσαμε για το προσωπικό, το οποίο δεν επαρκεί. Δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος, μια εσωτερική πρόσκληση, που κάθε χρόνο γίνεται για προβληματικούς τομείς και θα συμπεριλάβει κι εμάς στην Καβάλα, λόγω και του τουριστικού κύματος που ευχόμαστε να έχουμε στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για μετακίνηση διασωστών από την υπόλοιπη Ελλάδα προς το παράρτημα μας κι από εκεί και πέρα μας είπε ότι όταν θα ανοίξουν οι μεταθέσεις θα δει αν υπάρχουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μπορέσουν να μετακινηθούν στο παράρτημα Καβάλας για να ενισχυθούμε, μιας και το καλοκαίρι θα υπάρξει συνταξιοδότηση δυο συναδέλφων μας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρέθηκε και αυτό των δευτερογενών περιστατικών

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας επισήμανε ότι εκτός από τα πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ένα ακόμη σημαντικό θέμα που ετέθη στον κ. Παπαευσταθίου ήταν αυτό της σχέσης του Σωματείου με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όσον αφορά το θέμα των δευτερογενών περιστατικών.

«Μας απάντησε ότι γνωρίζει σχετικά το θέμα και το ότι βρισκόμαστε σε κινητοποίηση εδώ και έναν χρόνο. Μας ενημέρωσε ότι ήδη αρκετές φορές και ο ίδιος και οι αρμόδιοι υπουργοί και ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. έχουν ζητήσει από τον διοικητή του Νοσοκομείου να προσλάβει προσωπικό, κάτι που θα του έθετε και στη συνάντηση που θα είχαν την Τετάρτη. Υπάρχει απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τα Νοσοκομεία να αναλάβουν πλήρως περιστατικά που έχουν σχέση με εξιτήρια, επανεξετάσεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα επείγοντα περιστατικά που είναι ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Γενικότερα μπορώ να πω ότι πήραμε υποσχέσεις από τον κ. Παπαευσταθίου, οι οποίες μένει να υλοποιηθούν…»

Ένα τρίτο θέμα που ετέθη στον κ. Παπαευσταθίου ήταν αυτό των αδειών του προσωπικού. Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη, η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. ήταν ότι αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα.

«Εδώ και έναν χρόνο έχουμε να πάρουμε άδειες! Είμαστε αρκετά κουρασμένοι και θεωρούμε ότι πρέπει να επιλυθεί κι αυτό το ζήτημα. Επίσης του ζητήσαμε να συνεχίσει να εργάζεται το επικουρικό προσωπικό, το οποίο εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τονίσαμε ότι σε περίπτωση μη μονιμοποίησής τους και μη ανανέωσης των συμβάσεων θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην υπηρεσία. Είναι περί τα 13 άτομα, έχουν επιφορτιστεί με υπηρεσίες άκρως απαραίτητες, με γραφεία που είναι υπεύθυνα και η έλλειψη τους θα μας δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, επί της ουσίας θα μας ακινητοποιήσει. Οπότε του ζητήσαμε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υπάρξει συνέχιση της εργασίας αυτών των εν λόγω εργαζομένων. Γενικότερα μπορώ να πω ότι πήραμε υποσχέσεις από τον κ. Παπαευσταθίου, οι οποίες μένει να υλοποιηθούν», τόνισε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...