Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευθύμης Μακρογιάννης: “Προώθηση λύσεων για την «μαύρη» εργασία”

Ημέρα:

spot_img

Την επαναλειτουργία της νομικής κάλυψης για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, από τις 12 Οκτωβρίου και μετά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επαναλειτουργία της νομικής κάλυψης των εργαζομένων, εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που θα αναπτύξει το Εργατικό Κέντρο από τον Οκτώβριο, καθώς και για όλο το 2016.

Στόχος η επαναφορά των εργατικών σωματείων στο φυσικό τους χώρο

Έτσι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 5.30 μέχρι και τις 7.30 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα προβλήματά τους στους δυο νομικούς του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, οι οποίοι εθελοντικά θα προσφέρουν τις συμβουλές τους, δίνοντας παράλληλα λύσεις σε πολλά προβλήματα των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Μακρογιάννης, μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, θα είναι η επαναφορά των εργατικών σωματείων στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στο Ε.Υ.Κ.

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των προέδρων των σωματείων, ώστε η νέα διοίκηση να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να λάβουν την βοήθεια του Εργατικού Κέντρου, όπου παρίσταται ανάγκη.

«Φροντιστήρια» σε προέδρους και γραμματείς σωματείων – Ομιλίες για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις

Ακολούθως από τον Νοέμβριο και μετά, καθώς και μέσα στο 2016, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά «φροντιστήρια» στους προέδρους και τους γραμματείς των εργατικών σωματείων, αλλά και συναντήσεις με το Ι.Κ.Α. και το Σ.ΕΠ.Ε., ώστε να βοηθηθούν κατά το δυνατό περισσότερο οι διοικήσεις των σωματείων κι αυτές με την σειρά τους να βοηθήσουν τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές ομιλίες στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, πάνω σε θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Οι ομιλίες αυτές θα αρχίσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Προώθηση λύσεων για την «μαύρη» εργασία

Στις δράσεις του Εργατικού Κέντρου, όπως υπογράμμισε ο κ. Μακρογιάννης, θα είναι και η οργάνωση τράπεζας διαλόγου με φορείς και εργοδότες, ώστε να δοθούν λύσεις κυρίως σε θέματα που αφορούν την «μαύρη» εργασία, που μαστίζει και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Επίσης, γίνονται ήδη και θα συνεχιστούν επισκέψεις σε χώρους εργασίας, ώστε η διοίκηση του Ε.Υ.Κ. να ακούσει από κοντά τα προβλήματα των εργαζομένων και να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα της απλήρωτης εργασίας και της ανεργίας.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε, με στόχο να κάνουμε ξανά δυνατά τα σωματεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ευθύμης Μακρογιάννης.

Να σημειωθεί ότι τα εργατικά σωματεία που εντάσσονται στην δύναμη του Ε.Υ.Κ. Καβάλας είναι 37 και αριθμούν 5.000 μέλη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μακρογιάννης, είπε ότι η σχέση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με αυτά είναι άψογη.

Τον Οκτώβριο τα νέα στοιχεία για τους καταγεγραμμένους ανέργους της Π.Ε. Καβάλας

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» αναφορικά με τον αριθμό των ανέργων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ο κ. Μακρογιάννης απάντησε ότι αυτός φτάνει τους 14.000, που είναι όμως μόνο οι επισήμως καταγεγραμμένοι, ενώ ανέφερε ότι η ανεργία στους νέους και στις γυναίκες ξεπερνά και στην περιοχή μας το 50%. Ειδικότερα, μόνο στον δήμο Καβάλας, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι φτάνουν τους 8.000. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται νέα στοιχεία από τα κατά τόπους γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο του, ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν έτι περαιτέρω.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, με έμφαση υπογράμμισε ότι η προσπάθεια της νέας διοίκησης είναι εντελώς εθελοντική, χωρίς την παραμικρή αμοιβή, η οποία μάλιστα γίνεται πολλές φορές σε βάρος της ίδιας τους της δουλειάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...