Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εστίαση: Κρατάνε μικρό καλάθι για τις γιορτές…

Ημέρα:

spot_img

Τις ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης στα καταστήματά τους, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εναποθέτουν πλέον οι επαγγελματίες της εστίασης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τόσο τον Νοέμβριο, όσο και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, η κίνηση στα καταστήματα του κλάδου που εκπροσωπεί ήταν πολύ μικρή, καθώς τα μέτρα κατά της πανδημίας και τα rapid tests στους εξωτερικούς χώρους, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος της πελατείας τους.

«Είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι και να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Σίγουρα δεν έχουμε ένα ολικό lock down, αλλά κι αυτό το άτυπο lock down που βρισκόμαστε ως κλάδος είναι δύσκολο…»

«Στο χρονικό διάστημα από εδώ και πέρα, εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για αύξηση της κίνησης. Είναι παραδοσιακά μια από τις καλύτερες περιόδους για εμάς, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι και να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Σίγουρα δεν έχουμε ένα ολικό lock down που είναι το πιο δύσκολο, αλλά κι αυτό το άτυπο lock down που βρισκόμαστε ως κλάδος είναι δύσκολο, καθώς καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, δίχως κάποια βοήθεια κρατική, όπως συνέβη με τις χρηματοδοτήσεις στα δυο προηγούμενα lock down. Πορευόμαστε με τις δικές μας δυνάμεις, οι οποίες είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες, αφού η όποια ρευστότητα υπήρχε στα ταμεία μας, έχουν δαπανηθεί για τη διατήρηση των επιχειρήσεων μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί μια τόνωση στον κλάδο, ενώ από εκεί και μετά θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την περίοδο μετά τις γιορτές, που πάντα ήταν δύσκολη, πόσο μάλλον τώρα με την πανδημία», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Βαφείδης.

«Σίγουρα υπάρχει φόβος και στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και οι εμβολιασμένοι αγχώνονται – Έχουμε τόσα προβλήματα κι όταν έχεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο ένας να ελέγχει κι ο άλλος να σφυρίζει κλέφτικα, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον κλάδο μας αυτή την περίοδο»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος στον κόσμο, ακόμα και σε εμβολιασμένους που διστάζουν να μπουν σε κλειστούς χώρους, ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Σίγουρα υπάρχει φόβος και στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και οι εμβολιασμένοι αγχώνονται, αφού και μεταδίδουν και νοσούν. Υπάρχουν παρέες που άλλοι είναι εμβολιασμένοι, άλλοι όχι, χωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι και το πρόβλημα είναι τεράστιο».

Αναφορικά με το αν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από συναδέλφους του που δεν τηρούν τα μέτρα, σημείωσε: «Παραβατικότητα υπάρχει παντού. Τα «μαύρα» πρόβατα στην πόλη μας, θεωρώ ότι είναι λίγα. Έχουμε τόσα προβλήματα κι όταν έχεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο ένας να ελέγχει κι ο άλλος να σφυρίζει κλέφτικα, αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον κλάδο μας αυτή την περίοδο».

«Εύχομαι να είναι η τελευταία εορταστική περίοδος που περνάμε όλο αυτό το πρόβλημα. Είναι η καλύτερη ευχή για τις γιορτές που περιμένουμε…»

 Ο Γιώργος Βαφείδης τόνισε με έμφαση ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη για το μέλλον κι αν αυτή θα είναι η τελευταία εορταστική περίοδος με αυστηρά μέτρα.

«Θυμόμαστε όλοι πως ξεκίνησε η πανδημία, θεωρούσαμε ότι θα είναι κάτι παροδικό, αλλά πάμε στον τρίτο χρόνο. Είχαμε τις ελπίδες μας στον εμβολιασμό, αλλά δεν άλλαξε και κάτι, καθώς το πρόβλημα παραμένει. Δεν μπορώ να κάνω καμιά πρόβλεψη. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω, θα ήμουν και πλούσιος! Εύχομαι να είναι η τελευταία εορταστική περίοδος που περνάμε όλο αυτό το πρόβλημα. Είναι η καλύτερη ευχή για τις γιορτές που περιμένουμε. Να είναι οι τελευταίες με αυτή τη μορφή».

«Οι ουρές που βλέπουμε έξω από τα φαρμακεία της πόλης μας, είναι κυρίως από εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης που πηγαίνουν για rapid test»

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η εικόνα όσον αφορά τους εμβολιασμούς σε επαγγελματίες και προσωπικό της εστίασης στην Καβάλα, ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, γίνεται και στον κλάδο μας. Τα ποσοστά είναι αντίστοιχα. Από τη στιγμή που δίνεται στον εργαζόμενο η δυνατότητα να επιλέξει το rapid test θα λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Οι ουρές που βλέπουμε έξω από τα φαρμακεία της πόλης μας, είναι κυρίως από εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης που πηγαίνουν για rapid test».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...